kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KARDEŞİ HEP SUSTU... Esenler'deki korkunç cinayetin bir diğer tanığı ise 4 yaşındaki kızdı. Ağabeyiyle psikolog eşliğinde mahkemeye götürülen küçük kız olayla ilgili konuşmadı. Hâkim İpek Zamanis küçük çocuğu kucağına alarak sorular sordu ancak o hiçbir soruya karşılık vermedi ve suskun kaldı.

Katliam tanığı çocuk 'Elimizi bağladılar'

Gökay USANMAZ SABAH
Esenler'de ninesi ve teyzesinin ölümüne tanık olan 6 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kardeşiyle ifade verdi. Küçük çocuk, "Bizi banyoya kilitlediler" dedi..
İstanbul Esenler'de anneanneleri ile teyzeleri hunharca öldürüldüğü sırada katil zanlıları tarafından banyoya kilitlenen biri 4 diğeri 6 yaşındaki 2 kardeş, tanık olarak mahkemeye getirildi. Esenler'de Şükrü Seyhan'ı öldürüp çalıştıkları inşaata gömdükten sonra evine giderek eşi Bakiye Seyhan ile 18 yaşındaki kızı Meryem Seyhan'ı öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Zeki Dağlı, Mustafa Mutlu, Arif Çevik ile Şükrü Çılgınoğlu, Bayram Özer ve Mehmet Erdem'in yargılanmasına Bakırköy 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, önceki gün devam edildi. Çifte cinayet yaşandığı sırada evde olan 4 yaşındaki Ö. N. Ö. ile 6 yaşındaki U.Ö. ise duruşmaya tanık olarak getirildi. İki küçük çocuğun tanıklıklarından önce pedagog Banu Solak, tanıkların yaşları ufak olduğu için olayı algılayacak durumda olmadıklarını belirterek, "Net bir şey ortaya koyamıyorlar fakat gördüklerini anlatıyorlar. Olaydan dolayı korkmuşlar ve kaygı duyguları çok yüksek. Çocukların mahkeme huzurunda konuşamayacaklarını anlıyorum. Sanıkları görmeleri daha fazla korkmalarına ve iletişime kapanmalarına neden olabilir. Bu yüzden sanıklar dışarı çıkarıldıktan sonra ifade vermeleri iyi olur" dedi. Bunun üzerine sanıklar duruşma salonundan çıkarıldı. Ardından da minik tanıklar duruşma salonuna alındı.

'ANNEM KURTARDI'
6 yaşındaki U.Ö. olay gecesi kardeşiyle beraber yan yana yattıklarını anlatarak söyle konuştu: "Uyanıp pencereden baktığımda bir sürü adam vardı. Kapıyı açıp salona girdiğimde anneannem üstü halı ile kapalı halde ölmüştü. Daha sonra uzun saçlı bir adam geldi. Karanlıkta ellerimizi bağladı. Bizi banyoya götürdü. 'Dedenizi getireceğim' dedi ancak getirmedi. Biz banyodayken dedemin sesine benzeyen bir ses duydum. 'Ne olur yapmayın. Dövmeyin' diyordu. Bizi kapalı olduğumuz yerden annem kurtardı. Kapıyı açınca annem çıldırdı." 4 yaşındaki Ö. N. Ö. ise sorulara yanıt vermedi. Duruşma sonunda mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.