kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yılbaşı için hediye tüyoları

TÜLİN KERMEN
Yılbaşında sevdiklerinize alacağınız hediyenin, en az aldığınız kişi kadar özel olmasını istiyorsanız, hediye seçmenin püf noktaları olduğunu unutmayın....
İLİŞKİLİ HABERLER
Yılbaşı için hediye tüyoları
Malum yılbaşı yaklaşıyor. Rengarenk süslenen mağaza vitrinleri tüm albenisiyle sizi adeta içeri çekmek için yarışıyor. Bu yarış içinde sevdiklerinize seçeceğiniz hediyeler de ayrı bir önem ve özen istiyor tabii ki... Peki ama kime ne almalı? Yılbaşı alışverişine çıkmadan önce kime ne alacağınıza çok önceden karar vermelisiniz. Seçtiğiniz hediyenin sizi, karakterinizi ve neler yapmak istediğinizi yansıtması çok önemli. Hediye aldığınız kişiyi heyecanlandıracak, şaşırtacak seçimler yapmalı, maddi değerinden çok verdiğiniz kişide yaratacağı duyguyu dikkate almalısınız.

ŞAŞIRTMALISINIZ
Yeni yıl da tıpkı bayramlar gibidir. Hediye seçerken, iyi temennileri seçimlerinize yansıtmalı, hediye aldığınız kişinin yaşama bakışı, duruşu, tarzı ve beğenilerini de iyi analiz etmelisiniz. Mesela eğer sevgilinize hediye alacaksanız, ona pahalı klasik bir şey almak yerine, duygularını harekete geçirecek, mutlu olmasını sağlayacak seçimler yapmalısınız. Ve aldığınız hediyeye mutlaka bir kart iliştirmelisiniz ki, hikâyesini o da öğrensin. Eğer hediye alacağınız kişi teknolojik bir tipse, onu bir teknoloji dergisine yıllık üye yapmaktan daha güzel bir hediye olamaz. Sürekli imza atıyorsa, şık bir kalem harika bir seçim olabilir. Kimi hediyeler insana angarya gibi gelir. Hediye almak istemediğiniz ama zorunda olduğunuz birisine, resmini paspasa bastırarak verebilirsiniz. Ya da sizi ve oğlunu sürekli özlediğinden şikâyet eden kayınvalidenize üzerinde oğlunun resmi olan bir yastık hediye edebilirsiniz. Yine çok kilo aldığını iddia eden sıfır beden arkadaşınıza diyet merkezi üyeliği verebilirsiniz. Hem sevimli hem de mesaj içerikli seçimler yapmaya özen göstermelisiniz. Sevgilisi yurtdışında olan bir arkadaşınıza sevgilisinin parfümünü alıp hediye edebilirsiniz. Erkek parfümü kokan çok kadın var etrafta, çünkü insan sevdiğinin kokusunu özler. Eğer birisine hediye alacaksanız seçiminiz asla ayakkabı olmamalı. Çünkü ayakkabı denenmeden alınmaz ve oldukça da risklidir. Kravat ise alımı hem kolay hem de kurtarıcı bir hediyedir. Ama aynı zamanda kravat, takan kişinin karakterinin aynasıdır ve kullanıcısı için çok özeldir. Bazı erkekler aile yadigârı kravatları kullanıp saklarlar. Aynı şekilde kol düğmeleri de öyledir. Alınmaması gereken diğer bir hediye de parfüm... Eğer yine de parfüm verecekseniz yeni yıl hediyesi olarak yanına mutlaka deneme boyunu da eklemelisiniz. Çünkü ambalajı açılan parfümler iade edilmez.

HİNDİ YOLLAYIN
İnternetten meyve sepeti ya da yılbaşı sepeti yollamak bu yıl çok moda. Veya bir yemek sitesinden eve yemek de yollayabilirsiniz. Düşünsenize yılbaşı akşamı evinize bir arkadaşınız hindi yollamış, hoş olmaz mı? Ev kokuları da bu yıl oldukça trendy. Yine şehrin gözde SPA'sından bir saatlik masaj harika bir hediye alternatifi olabilir.
Haberin fotoğrafları