kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Senaryosunu yazdığı tüm filmlerin ve dizilerin ilhamını denizden aldığını söyleyen Gani Müjde, önümüzdeki yıl 'Süper Babaanne' ve 'Derman' isimli iki yeni dizi projesine imza atacak.

Denizden balık yerine 'Osmanlı Cumhuriyeti' çıktı

ESİN ÖVET - MAGAZİN
Tam bir deniz tutkunu olan ünlü senarist-yönetmen Gani Müjde, çekimlerine önümüzdeki mayıs ayında başlanacak olan yeni sinema filmi 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin senaryosunu da denizde yazdı. Müjde, başrolünde ünlü komedyen Ata Demirer'in yer alacağı filmin büyük ses getireceğini söylüyor..
Deniz tutkusunu, konuklarını teknesinde ağırladığı bir TV programı yaparak gözler önüne seren ünlü senarist-yönetmen Gani Müjde, denizin kendisi için başlıca ilham kaynağı olduğunu söylüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Boat Show'un yüzü seçilen Müjde, 'Osmanlı Cumhuriyeti' adlı yeni bir sinema filmi çekmeye hazırlanıyor. Başrolünde Ata Demirer'in yer alacağı filmin senaryosunu denizde yazan ünlü senarist, "Kahpe Bizans adlı filmim Türk Sineması'na kan katmıştı. Bu film de öyle olacak ve çok izlenecek" diye konuşuyor...

TEKNE ZENGİN HOBİSİ DEĞİLDİR


* Siz Türkiye'ye tekne sporunu hatta denizi sevdiren isimlerdensiniz. Tekne hep zengin hobisi olarak bilinir. Öyle midir?
Ben denizde çok özgür ve mutlu olduğumu hissediyorum, denizden besleniyorum. 4 milyon dolara da tekne var, 500 YTL'ye de. Türkiye'de denizcilikle uğraşan insanların çoğu orta halli insanlar... Zengin insanları ise denizde değil, Reina'da görebiliriz. Denizcilik zengin hobisi değildir yani. Dünyada emeklilerin ve alt grubun hobisidir. Türkiye'de tek hobimiz otoban kenarında mangal yapmak! Diğer hobiler çok pahalı hale getirilmiş. Hobisi olan insanlara, 'Bunun hobisi varsa boş vakti vardır, boş vakti varsa parası da vardır' gözüyle bakıyorlar maalesef...

* Denizin sizi beslediğini söylediniz...
'Kahpe Bizans'ı denizde yazdım. Yeni projem 'Osmanlı Cumhuriyeti'ni de öyle. 'Hayat Bilgisi'ni de denizde tasarlamıştım. Denizin ortasında yapacak bir şey bulamıyorsunuz. Yanınızda küçük bir kadeh içkiniz de varsa denizin üzerinde bulunamayacak konu, yazılamayacak şarkı yok. Denizci adamın içkisi ve balığı yanında olacak. En güzel hobi bu. İlla ki 4 milyon dolarlık yat almak zorunda değilsiniz. Yazın 750 YTL'lik bir tekne kiralayıp tatil yapabilirsiniz. Üstelik otelden hem daha ucuz, hem de daha doğal ve sıhhi olur.

ATA, 7. MEHMET ROLÜNDE


* Denizden gelen son projeniz 'Osmanlı Cumhuriyeti', ne zaman çekilecek?
Mayıs ayında çekilecek. Ama Milli Saraylar Genel Müdürlüğü bizim orada film çekmemize izin vermedi. Düğün yapılıp horon çekiliyor, bayi toplantısı yapılıyor ama film çekilemiyor saraylarda... Kültür Bakanı ile görüşüyorum, bu yasağı mutlaka değiştireceğim. Düğüne hatta kahvaltıya açık bir mekanın sinemacıya kapalı olması ayıptır. Sarayda olmasa da, ne yapıp edip bu filmi çekeceğim.

* Konusu ne olacak filmin? Başrolünde kim oynayacak?
Sevr Anlaşması kabul edilseydi ve Atatürk gibi bir adam çıkmasaydı bugünlere nasıl gelirdik, bunu anlatacak film. Başrolde Ata Demirer olacak ve Padişah 7. Mehmet'i canlandıracak. Onun dışında Yavuz Bingöl'ün de Mehmet'in fedaisi 'Kara Fırat'ı canlandırmasını çok istiyorum. Cariyeler de olacak filmde. Çok renkli bir film olacak yani.

* Ata Demirer'in varlığı filmin gişesini artırır mı sizce?
Ata'nın bence reytingi var ama gişesini çok bilmiyorum. Onu bu filmde göreceğiz.

'KAHPE BİZANS' SİNEMAYA


* Filme ne kadar bütçe ayırdınız?
Türkiye'de film çekmek pahalı oluyor ama ben çok para harcayarak film çekmek istemiyorum. Allah'tan oyuncular dizilerden çok para isteseler de, sinemadan istemiyorlar. Ben de dizilerden çok para isteyen bir senarist olmama rağmen, bu filmde bir kuruş para almayacağım. Film izlenirse para alacağım. İzlenmezse sadece 2 senemi sinemaya ayırmış olacağım. Bu bir risk ama yapımcıyı yüreklendirmek gerekiyor.

* Son dönemde yapılan Türk filmlerini beğeniyor musunuz?
'Kahpe Bizans'ı yaptığım zaman sinemalar kan ağlıyordu. Film gösterime girdiğinde İzmir'den telefonlar geldi; "Yer kalmadı, sandalye koyduk" dediler. Sinema yeniden canlandı. Bizden önce sadece 'Eşkıya' iyi iş yapmıştı. Türk Sineması son iki yıldır yine durgun. Bu sene de iyi Türk filmi çıkmazsa kimse üzülmesin çünkü seneye 'Osmanlı Cumhuriyeti' gelecek. Yine güzel bir film yapacağım ve bu filmi çok kişi izleyecek.
Haberin fotoğrafları