kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

Terörde, sorumluluk üstlenmesi gerekenler sorumluluk almadı

* REHAVETE KAPILMAYIN: Enflasyondaki artış ve büyümedeki yavaşlama, ekonominin rehavete hiç tahammülü olmadığını gösterdi. Enflasyondaki düşüş, hükümetin en önemli başarısı oldu. Bu konuda taviz vermek, ciddi bir geriye gidiş olacak. Yüzde 7 büyümeden de taviz verilmemeli. Yüzde 4-5 büyüme, başta istihdam hiçbir soruna çözüm olamaz.

* AB'YE KIZARIZ AMA CAYMAYIZ: Türkiye, Avrupa projesini neredeyse gündemden çıkarmış gibi. Bu motivasyon kaybının bir nedeni, hükümetin AB uyum çalışmalarına gereken ağırlığı vermemesi ise diğer nedeni de bazı üye ülkelerin bizim ile ilgili haksız ve kabul edilemez tavırlarıdır. AB'ye kızarız ama caymayız. Türkiye'ye olumsuz bakan ülkeleri AB içinde yalnız bırakmalıyız. TCK 301 örneğindeki gibi, Türkiye karşıtlarının eline koz verecek tutumlardan kaçınmalıyız.

* DTP'YE İSİM VERMEDEN ELEŞTİ- Rİ: Türkiye, PKK konusunda meşru müdafaa pozisyonunda olduğunu gerek ABD'ye gerekse AB'ye anlatmayı başardı. Buna karşılık yurtiçinde, böyle bir ortamda gerilimi azaltma konusunda en çok sorumluluk üstlenmesi gerekenler, sorumlu davranmadı. Terörle aralarına mesafe koyamadı. Demokrasimizin, sorunlarını parti kapatmadan çözme olgunluğuna eriştiğine inanıyoruz.