kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erol Uslu(solda), Cüneyt Solakoğlu ve Saffet Ulusoy (sağda) aynı masada buluştu.

UN Ro-Ro için kavga edenler 'kızımız güzeldi' deyip barıştı

HACER GEMİCİ
910 milyon Euro'ya KKR'ye satılan UN Ro-Ro'nun ortakları dün 'veda' yemeğinde buluştu. Satış sürecinde kavgalı olan Ulusoy ve Solakoğlu aynı masada buluştu. Ulusoy, "Satılmasaydı kötü adam olurdum" dedi..
Türkiye'deki nakliyeciler tarafından 14 yıl önce kurulan UN Ro-Ro bugünden itibaren resmen ABD'li oldu. ABD'li özel sermaye fonu Kohlberg Kravis Roberts'in Türk deniz taşımacılık şirketi UN Ro-Ro'nun yüzde 97.6 hissesini 910 milyon Euro'ya satın almasından sonra Rekabet Kurulu'ndan da onay çıkınca dün 'eski ortak, yeni müşteriler' veda yemeğinde buluştu. Yemekte şirketin satışına son dakikakaya kadar karşı olan ve UN Ro- Ro'nun CEO'su Cüneyt Solakoğlu'nu 'komisyon' almakla suçlayan eski yönetim kurulu başkanı Saffet Ulusoy da vardı. Solakoğlu ile barışan Ulusoy, "Eğer ben bu satışı engelleseydim nakliyecilerin kötü adamı olurdum. Bu vebali kaldıramazdım" derken, komisyon iddiasıyla ilgili olarak ise, "Amerikalalılar ile konuştum, almadıklarına ikna oldum" değerlendirmesinde bulundu. Geniş katılımlı yapılan veda yemeğine sektörde 'yaşlı kurt' olarak adlandırılan Saffet Ulusoy, UN Ro-Ro'da CEO'luk görevini iki yıl daha götürecek olan Cüneyt Solakoğlu ile satışı yürüten bir diğer isim Erol Soylu aylar sonra aynı masada buluştu. Ulusoy, "Aslında iyi bir iş yaptılar. Tek kızdığım şey bana hiçbir şey söylememeleri. Ama söyleselerdi bu noktaya gelir miydi, gelmezdi. Satış olmazdı herhalde" dedi.

SATICI PARA GETİRMEDİ
Cüneyt Solakoğlu yarın sabah (bugün) itibarıyla UND'nin (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) yüzde 2.4'lük payı hariç şirketin hisselerinin ve yönetiminin KKR'ye geçmiş olacağını belirtirken Rekabet Kurulu'nun onayından sonra artık hisse sahiplerine ödemelerin yapılmaya başlandığını bildirdi. Bu arada Avusturya, İtalya ve Almanya Rekabet Kurulu'ndan da izin aldıklarını dile getiren Solakoğlu satış sırasında çıkan tartışmaların ve kavgaların geride kalıdığını söyledi. Satış sürecinde Solakoğlu'nun karşısında duran Saffet Ulusoy da "Kızım çok güzeldi. O nedenle bazı kavgalar oldu ama ağız tadı ile bitti bu satış" diye konuştu. Ardından satış sürecini ve yaşadıklarını anlatan yaşlı kurt Ulusoy, şu değerlendirmelerde bulundu: " Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Baktık ki bizim istediğimiz olmayacak biz de imzayı attık. Oğuz Satıcı ile (TİM Başkanı) iki kez görüştük. Para hazır dedi, ortaya bir şey çıkmadı. Sonra Akfen'in patronu Hamdi Akın ile görüştük. O da fiyatı artırmadı."