kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kurban Bayramı'nda kültür turlarının payı toplam talep içinde yüzde 10'lar düzeyinde.

2006 yılında Türkler ilk kez yabancıdan ucuza konakladı

Türk halkının erken rezervasyona alıştığını söyleyen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "İlk kez 2006 yazında vatandaşlarımız kendi otellerinde yabancılardan ucuza tatil yaptı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
2006 yılında Türkler ilk kez yabancıdan ucuza konakladı
Geçtiğimiz günlerde bir grup basın mensubu ile bir araya gelen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vardar, Türkiye'de 2006 yılından sonra erken rezervasyon sisteminin oturduğunu söyledi. Mete Vardar, ilk kez 2006 yılında Türkler'in tatil yörelerinde 'yabancılardan' bile ucuza konakladıklarını belirterek, "Eskiden erken rezervasyon olmadığı için otelciler bizimle masaya oturmuyordu. Ancak artık erken rezervasyon oranı yüzde 28'lere çıktı. 2008 yılında bu daha da artacak. Artık bizim tatilcilerimiz de otellerde yabancı ile aynı fiyata kalıyor. Çünkü erken rezervasyon yaptırdığınızda yüzde 40'a varan oranda sezona göre daha ucuz konaklama imkânına sahip olabiliyorsunuz. Erken rezervasyon yaptıran 100 YTL'ye tatil yaparken, son dakikada tur alan 180 YTL'ye aynı otelde kalıyor" diye konuştu.

ANADOLU TATİLCİ OLDU
Türkiye'de seyahat acenteleri aracılığı ile tatil yapan 3.5 milyon kişi bulunduğunu kaydeden Vardar bu rakamın Türkiye gibi bir ülke için yine de çok düşük olduğunu söyledi. Vardar, ikinci evlerinde tatil yapanlarla birlikte yaklaşık 10 milyon kişinin tatil amaçlı seyahat ettiğini dile getirdi. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da Anadolu'dan da ciddi talep aldıklarını kaydederek, "Eskiden tatilcilerin yüzde 80'ini büyük şehirlerde yaşayanlar oluşturuyordu. Şimdi Anadolu'dan gelen talep oranı yüzde 40'lara vardı" dedi.