kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oyakbank'ın ING'ye satışına onay

Yeni Haber
Hollanda merkezli ING Bank'ın, Oyakbank'ın satın alınması ile ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) gerekli onayı aldığı bildirildi.

ING'den yapılan yazılı açıklamada, satışın tamamlanmasından bir süre sonra, ING ve Oyakbank'ın üst düzey yönetimlerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleneceği belirtildi.

ING Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eli Leenaars, yaptığı değerlendirmede, Türkiye'deki büyüme hedeflerini gerçekleştirebilmeleri açısından BDDK'dan alınan onayın, önemli bir adımı oluşturduğunu ifade etti.

Leenaars, ING'nin sahip olduğu uluslararası bilgi ile Oyakbank'ın güçlü dağıtım ağı ve yerel pazardaki deneyimi sayesinde Türkiye'deki müşterilerine finansal geleceklerini en iyi şekilde yönetmeleri için destek olacaklarını ve sektöre yeni standartlar getirecek hizmetler sunacaklarını kaydetti.

Verilen bölgiye göre, 1984 yılında kurulan Oyakbank'ın, 5 bin 900 çalışanı bulunuyor. Tüm bankacılık alanlarında olmak üzere toplam 1,3 milyon bireysel müşteri ve 13 bin 500 adet kurumsal müşteriye hizmet veren Oyakbank'ın, Türkiye genelinde 365 şubesi bulunuyor.

ING Group ile Oyak Grubu, 19 Haziran 2007'de Oyakbank'ın yüzde yüz hissesinin 2 milyar 673 milyon dolara ING Bank'a satışı konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuşlardı.