kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demokrasi çarkları ve Atatürk aşkı sahnede

Beyazperdedeki vizyon kapışması tiyatroların sahnelerine taşındı. İstanbul'da pek çok tiyatro kapalı gişe oynamaya başlarken iki önemli oyun daha perdelerini açtı..
'Yaşar ne yaşar ne yaşamaz'
Aziz Nesin'in aynı adlı kitabından uyarlanan 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' adlı oyunun galası yapıldı. 'Harbiye Kongre Vadisi' projesi kapsamında yenilenecek Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda; yıkımdan önceki son oyun olan Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'ı, Kenan Işık yönetti. Müziklerini de Timur Selçuk hazırladı. Derya Kurtuluş, Ezgim Kılınç, Nur Saçbüker, Hasibe Eren, Kahraman Acehan, Ergün Işıldar, Şevket Avşar, Mehmet Bulduk'un rol aldığı müzikli oyunda; demokrasinin çarklarına takılan bir bireyin başına gelenler konu ediliyor. Galaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda ünlü geldi.

'Mustafa Kemal'i sevdim'
Dilruba Saatçi'nin yazıp, sahneye koyduğu 'Fikriye ve Latife-Mustafa Kemal'i Sevdim' isimli oyun; Profilo Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Mustafa Kemal'e hayran olduğunu ifade eden Dilruba Saatçi, "Oyunu yazmadan önce bazı korkularım vardı" diyerek, öykünün çıkış noktasını şöyle anlattı: "Nezihe Araz'ın 'Mustafa Kemal ile Bin Gün' eserini gördükten sonra bu korkularım kalmadı. Çünkü hem Fikriye hem de Latife benim gibiydi. Çok farklı karakterlerde kadınlar bunlar ama hatalarında ve aşklarında birleşiyorlar. Herhalde ortadan bana bir çizgi çekseniz, sağ tarafım Latife, sol tarafım Fikriye olur!"
Haberin fotoğrafları