kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Anayasa başörtü sorununu çözecek'

Mürsel ACAY / DİYARBAKIR / SABAH
Anayasa taslağını hazırlayan komisyonda bulunan Prof. Erdem, iki alternatifli madde ile üniversitelerde başörtünün sorun olmaktan çıkacağını savundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Anayasa başörtü sorununu çözecek'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi doğrultusunda Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ergun Özbudun'un başkanlığında sivil anayasa taslağı hazırlayan komisyonun üyeleri arasında yer alan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Fazıl Hüsnü Erdem, yeni anayasaya koydukları biri negatif, diğeri pozitif iki alternatifli bir madde ile üniversitelerde başörtüsü takmanın artık sorun olmaktan çıkacağını savundu. Üniversitelerdeki başörtü sorununun çözüm yerinin anayasa olmaması gerektiğini kaydeden Erdem şöyle dedi:

ÜNİVERSİTELERE ÇÖZÜM
"Bu sorunu aşabilmek için anayasanın eğitim ve öğretim hakkının düzenlendiği ilgili maddesine negatif ve pozitif olmak üzere 2 alternatifli madde sunmak suretiyle başörtü sorununu en azında üniversitelerde çözmek istedik. Bunun çözülmesinin önünün açılmasına yönelik biri negatif biri de pozitif 2 alternatifli bir öneride bulunduk. Negatif ifadede, 'Hiç Kimse Kılık Kıyafetinden dolayı öğreniminden mahrum bırakılamaz', pozitif ifadede 'Yüksek Öğrenimde Kılık kıyafet konusunda herkes serbesttir' deniliyor. Bu önerilerden her hangi birini kabul edilmesi halinde üniversitelerde başörtü takmak bir sorun olmaktan çıkacaktır."