kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çağla Şikel'in topuzundaki pırlanta tokanın tasarımcısı Itır Gürmermer finalistler arasında birinci oldu.

Erzurum'daki çocuklar için 39 bin dolar bağış

Mustafa DERYAHAN
Pırlanta tasarım yarışması önceki gün Swissotel'de yapıldı. Geceden elde edilen 39 bin dolar TOÇEV aracılığıyla Erzurum'daki bir ilkokulun onarımı için bağışlandı..
De Beers Pazarlama Grubunun pırlanta tasarımında yaratıcılığı teşvik ederek, başarılı ve yetenekli Türk tasarımcıların eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği pırlanta tasarım yarışmasının beşincisi önceki gece Swissotel'de gerçekleştirildi. Koreografisi Uğurkan Erez, müzayede yönetimi Turgay Artam tarafından gerçekleştirilen, sunuculuğunu İpek Tuzcuoğlu ve Hakan Bilgin'in yaptığı gecede elde edilen tüm gelir TOÇEV'e bağışlandı.

307 karat pırlanta kullanıldı
'2007 De Beers Pırlanta Tasarım Yarışması'nın konusu LAVA idi. Bu konsept çerçevesinde finale kalan 13 finalist tarafından toplam 307 karatlık, 11.900 adetten fazla pırlanta kullanıldı. Yarışmanın birincisi ise tasarladığı topuz tokasıyla Itır Gürmermer oldu.

39 bin $ toplandı
Gecenin sonunda Naim Yelkenci, Glitz/Baymonte, Damra Pırlanta, Eaist Jewellery isimli sponsor mücevherciler tarafından üretilen farklı pırlantalı mücevherler açıkartırmaya çıkarıldı. Toplanan 39 bin dolar ise TOÇEV'in öncülüğünde düzenlenen 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasına aktarıldı. Geceden sağlanan gelir ile Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Uzunark Köyü İlköğretim Okulu'nun onarımını sağlanacak.
Haberin fotoğrafları