kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ, kızı Pelinsu ile birlikte.

Doktor üsteğmen sır perdesinin arkasında

ANKARA ENİS YILDIRIM
Şırnak'ta 10 gün önce operasyonda kaybolan üsteğmenle ilgili iki iddia gündemde: Dağda unutuldu ya da firar etti. Aile ise "PKK, yaralı tedavisi için kaçırmış olabilir" diyor..
Şırnak'ta, terör örgütü PKK'ya karşı operasyona çıkan tabip üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ'dan 10 gündür haber alınamıyor. Üsteğmenin operasyonda "dağda unutulduğu" ya da firar ettiği iddiaları ortaya atılırken, ailesi "PKK'nın kaçırmış olabileceği" ihtimalini gündeme getirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Çankırı'da iki yıl doktorluk yapan Uluğ, vatani görevini tamamlamasından sonra, babası asker olan eşinin ısrarı üzerine, Genelkurmay Başkanlığı'nın açtığı sınavı kazandı ve dört yıl önce TSK'da "sözleşmeli subay" oldu. Önce Aydın'da görevlendirilen üsteğmen Uluğ, bu yıl ağustosta Şırnak'a tayin edildi. Uluğ, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Çakırsöğüt Reviri'nde görevlendirildi. Uluğ, vergi memuru olan eşi ile 22 aylık kızı Pelinsu'yu da Şırnak'a götürdü. Ancak bir süre sonra eşi Ankara'ya tayinini istedi. Uluğ, eşinin Ankara'ya tayin haberini öğrendikten sonra birliğiyle terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyona çıktı. Kar ve tipi altında süren operasyon dönüşü, Uluğ ve görev yaptığı birlik 16 saatlik bir yürüyüşün ardından bir dağ karakoluna ulaştı. Üsteğmen Uluğ, burada istirahat için koğuşa girdi. Birlik, dinlenmenin ardından dönüşe geçince üsteğmen bulunamadı. Aramalardan sonuç çıkmayınca Tümen komutanlığına bilgi verildi, ailesi olaydan haberdar edildi. Bu arada bölgeye giden operasyon timinin yoğun kar ve tipi yüzünden helikopterle Şırnak'a geri döndüğü ve Fatih Uluğ'un dağda unutulduğu iddiaları da ortaya atıldı. Bir başka iddia ise Uluğ'un firar etmiş olabileceği yönünde. Uluğ'un sağlık sorunları nedeniyle daha önceki operasyonlarda zorlandığı belirtilirken, yetkililer "Ölüm olsa, şimdiye kadar bulmamamız mümkün değil. Hemen ertesi gün ortaya çıkardı" dediler.

BİLGİSAYARI İNCELENİYOR
Üsteğmenin Ankara'da oturan ailesi ise, iddiaların doğruluğuna inanmıyor. Baba Ahmet Uluğ, olayla ilgili SABAH'a "Son olarak karakolda sandviçini yerken görülmüş. Tüfeği de yanındaymış. Biz, 'Acaba PKK, yaralı teröristlerin tedavisi için oğlumuzu mu kaçırdı?' diye düşünmeye başladık" şeklinde konuştu. Anne Nejla Uluğ ise "Telefonda torunum 'Baba gitti' diyor. Ben de ona 'baban dönecek kızım' diyorum" dedi. Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ'u arama çalışmaları sürüyor. Dağlar karış karış aranırken, gece tüm riskler göz önüne alınarak PKK'ya rağmen projektörlerle de aramalar yapıldığı öğrenildi. Kayıp üsteğmenin birliğindeki dizüstü bilgisayarı ve cep telefonu kayıtlarının da incelemeye alındı. Üsteğmen Uluğ'un daha önce de Gabar'daki operasyonlar sırasında 8 gün dağda kaldığı ve hasta olan askerleri tedavi ettiği belirtildi.
Haberin fotoğrafları