kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diyanet'ten "Milli İman Teşkilatı" açıklaması

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı, imamlar için getirilen "İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu" şeklindeki hükmün 633 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1965'ten bu yana uygulandığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurum için yeterli bulunmayan Diyanet yasasında değişiklik yapılmasını uzun süredir beklediği, sözkonusu değişikliğin önümüzdeki dönemde yapılması beklendiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bunun için hazırlanan yeni yasa tasarısında geçen ve dün basında yer alan bazı haberlerde imamlar için yer alan "İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu" şeklindeki hükmün 633 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1965'ten bu yana uygulandığı bildirildi.

Açıklama şöyle devam etti:"Bu düzenleme yapılırken ilgili kurumlardan uygun görüş alınmış, ayrıca anılan ortak nitelik idari yargı denetiminden de geçmiştir. Tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de günün her saatinde vatandaşlarımızla iç içe olan, camilerin minber ve mihraplarında hizmet sunan din görevlilerinin davranışları, sözleri, insanlarla ilişkileri, giyim ve kuşamı, görevine verdiği önem halkımız tarafından izlenmekte ve değerlendirilmektedir. Bu sebeple Başkanlık personelinde dini öğrenim esas alınan alanlarda söz konusu ortak niteliğin aranması, sadece hukuki değil, din hizmetlerinin doğası icabı da dini, sosyal ve toplumsal bir gerekliliktir."

(ANKA)