kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hoca'yı uğurladılar

Ercan SARIKAYA-Umut TÜTÜNCÜ- SABAH
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da aralarında olduğu birçok ismin hocası Prof. Zaim, son yolculuğuna uğurlandı. Hoca'nın tabutuna Gül ile Erdoğan omuz verdi ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hoca'yı uğurladılar
Tedavi gördüğü hastanede önceki gün 81 yaşında yaşamını kaybeden Prof. Dr. Sebahattin Zaim, dün son yolculuğuna uğurlandı. Zaim'in Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Bakanlar Binali Yıldırım, Kemal Unakıtan, Faruk Çelik, Hilmi Güler, eski bakan Sami Güçlü, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ile çok sayıda siyasetçi ve vatandaş katıldı.

YAN YANA SAF TUTTULAR
Camiye önce Erdoğan hemen sonra da Gül geldi. Zaman zaman kalabalık nedeniyle izdihamın yaşandığı cami avlusunda taziyeleri, Zaim'in oğulları Selim, Halim, Kerim ve Halil Zaim ile kızı Mehveş Tarım kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da aileye tek tek başsağlığı diledi. AKP'liler ile Saadet Partililer'in buluştuğu törende Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tokalaşıp bir süre sohbet etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Gül ile Erdoğan, Türk bayrağına sarılı tabutun önünde yan yana saf tuttu. Daha sonra kalabalık, Zaim'in tabutunu omuzlara aldı. Gül ve Erdoğan da tabutu omuzladı. Gül kısa bir süre tabutu taşırken Erdoğan, yaklaşık 500 metre mesafede bulunan cenaze arabasına kadar tabuta omuz verdi. Zaim, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları