kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emre Ercan

Davraz Dağı'nda en acı tatbikat

Yusuf DALAMAN - Recep AKTEPE - Soner TOROS / SABAH
Tatbikatta fenalaşan üsteğmen ve kendisine yardım eden 9 askerle irtibat kesildi. Sabaha kadar süren kurtarma çalışmaları sonucunda askerlere ulaşıldı, ancak üsteğmen şehit olmuştu..
Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda, gece yön bulma tatbikatına katılan askerlerden 10'u toplanma noktasına gelmedi. Sabaha kadar süren kurtarma çalışmaları sonucunda bulunan grupta bir üsteğmenin şehit olduğu anlaşıldı. Tatbikat sırasında fenalaşan yakındaki uygun bir yere götürülen üsteğmenin ölüm nedeninin kalp kirizi olabileceği belirtildi. Birliğin subay ve astsubaylarından oluşan 100 kişilik ekip, planlı "yön bulma" tatbikatı çerçevesinde önceki gün Davraz Dağı'na gitti. Davraz Kayak Merkezi'nin 5 kilometre güneydoğusunda, 2 bin 200 metre yükseklikteki tatbikat sırasında saat 22.50'de üsteğmen Emre Ercan (24), rahatsızlandı. Ercan, beraberindeki 9 asker tarafından dinlenmesi için uygun bir yere götürüldü. Ancak 50 santimetreye yakın kar olan bölgede tipi ve sis nedeniyle askerlerle irtibat kesildi. Sıcaklığın eksi 10 derece hissedildiği dağda gece yarısı başlatılan arama çalışmaları dün sabah da devam etti.

'YERLERİ BİLİNİYORDU'
Askerlere ulaşıldığında üsteğmen Emre Ercan'ın şehit olduğu belirlendi. Diğer 9 askerin durumlarının ise iyi olduğu bildirildi. Eğirdir'de askerlerin durumlarıyla ilgili bilgi alan Isparta Valisi Şemsettin Uzun, "Komando Okulu'nda ihtisas eğitimi gören üsteğmen Emre Ercan, halsizlik hissedince bir grup asker yanında kalmış. Üsteğmeni dinlenmesi için uygun bir yere götürmüşler. Kar tipi şeklinde yağdığından bu askerlerin diğer grupla bağlantısı kesilmiş. 24.00'da komando ekipleri arama çalışmasına başladı. Askerlere ulaşıldı, ancak üsteğmen Ercan şehit olmuştu" diye konuştu. Isparta Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz ise askerlerin yerinin belli olduğunu belirterek "Hava muhalefeti nedeniyle bulundukları yere ulaşılamıyordu. İki kez helikopter gönderilmesine rağmen iniş yapamadı. Sabah, kar ezme makinesi gönderdik" dedi. Öte yandan Üsteğmen Ercan'ın İstanbul'daki evinde gözyaşları sel oldu. Acı haberle fenalaşan Nimet Ercan hastaneye kaldırılırken, baba Nurettin Ercan "Eve gelen askeri heyet oğlumun bir kaza sonrası şehit olduğunu söyledi. Oğlum iki gün önce kız kardeşiyle konuşmuş. Bayramda eve gelecekti" dedi.
Haberin fotoğrafları