kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fuarın telaşı bitti dedikodusu gırla

ADALET CİNGÖZ
Contemporary İstanbul Sanat Fuarı sona erdi ama etkinlik sırasında verilen partilerin yankıları sürüyor. Hangi ünlü galeri yeni taşındığı mekânını terk etti? Sanat Galericileri Derneği'nin büyük ayıbı ne?..
Contemporary İstanbul Fuarı sırasında Kerimcan Güleryüz, Sirkeci garında bir parti düzenledi. Parti epey sönük geçti. Zeynep Tunuslu, kapıda partiye girmek için bekleyenleri yeni hazırladığı moda programı için sorguya tuttu ama asla istediği yanıtları alamadı. "Bu parti için nasıl hazırlandınız?" sorusunu çoğunluğunu sanatçılar ve sanat öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık "Hiiiç hazırlanmadık," diyerek yanıtladı. DJ'lerin yaptığı müzik dayanılmazken en çok Ali Akay'ın eğlendiği yüzünden belli oluyordu. Partinin en kötü dans eden ressamının Mustafa Horasan olduğu konusunda hemen hemen herkes hemfikirdi.

MODERN'İN ÜÇÜNCÜ YAŞI
Partinin organizatörü ve evsahibi Kerimcan Güleryüz, kulağında telsiz bir oraya bir buraya koşturmaktan bitkin görünüyordu. Babası Mehmet Güleryüz ise Fransız sanatçı misafirleriyle eğleniyor görünüyordu. Aslında eğlenmeyi gayet iyi bilen sanatçıların, partide neden eğlenemedikleri bir türlü anlaşılamadı. Kalabalık partide kimse doğru dürüst dans edememesinin nedenini DJ'lerin yaptığı sıkıcı müziğe bağladı. Galeri Nev eski yerine taşındı. Evet, yanlış okumadınız. Tepebaşı'ndaki mekân terk edildi ve Nişantaşı'ndaki yadigar galeriye geri dönüldü. Çok da isabet oldu. Tepebaşı bir galeri mekânı olarak çok sorunluydu. Duvarı azdı, dardı. Konuksever değildi. Murat Morova'nın kasım ayının başında açılan 'Menazir-i Mensiyye' sergisi, aralık ayı boyunca eski ama yeni mekanda... Bu durumda sıradaki Tayfun Erdoğmuş sergisi de ocağa ertelenmiş. Morova'nın manzara konulu tuvallerini görmeyenler için iyi bir fırsat... İstanbul Modern'in üçüncü yaşını iki sergiyle kutluyor. "Cihat Burak Retrospektifi" bunlardan biri. Cihat Burak'ın 232 yapıtının yer alacağı sergide, aralarında Turgut Özal, Süleyman Demirel gibi Türk siyasetine damgasını vuran liderlerin de bulunduğu ünlü isimleri eleştirdiği yapıtlar da sergilenecek. Serginin sponsoru Türk Telekom. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 13 Aralık 2007 tarihinde Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda vereceği "Yeni Yılı Karşılama Konseri"ni ressam Abdurrahman Öztoprak'a ithaf ediyor. Şef Gürer Aykal, Can- Sevda Elgiz Müzesi'nde açılan Öztoprak ve Alman çağdaşları sergisi ve Öztoprak'ın küçük yaşından beri resimlerine konu olan klasik müzik tutkusu nedeniyle böyle bir karar vermiş.
Haberin fotoğrafları