kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mokasen görünümlü botlar, takım elbiseyle giymek için ideal.

Dost başa, kadınlar ayakkabıya bakar

ESRA ÇORUH
Kadınlar gibi erkekler için de kıyafeti tamamlayan en önemli unsurların başında ayakkabı geliyor. Erkekler doğru ayakkabı seçiminde zorlansa da aslında belli başlı birkaç moda kuralına uymak yeterli..
Bot tipi ayakkabıların çok moda olduğunu görüyorum. Yalnız bu modelleri takım elbiseyle giymek doğru mu bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. (Ahmet D. -İstanbul)

- Haklısınız, sonbahar-kış sezonunda ayakkabı görünümündeki kısa botlar erkekler için vazgeçilmez oldu. Bu botların, ince tabanlı, mokasen görünümlü olanları takım elbiseyle giymek için ideal. Özellikle siyah renkte bu tip bir botu hem takım elbiselerle hem de jean pantolonla giyebilirsiniz. Botların bağcıklı modelleri olduğu gibi yandan lastikli olanları da var. En önemlisi içinde rahat edebileceğiniz bir modeli seçmeniz. Süet olan botlar daha spor görünümlü olduğundan jean ya da haki pantolonlarla giymek için uygun. Ama takım elbiselerinizin altına mutlaka deri olanları tercih edin.

Merhaba, sizden ayakkabı seçimi konusunda yardım almak istiyorum. Hangi kıyafetle nasıl ayakkabı giymek gerekiyor, fikir verir misiniz? Teşekkürler İsmet G. - Ankara)

- Biz kadınlar kadar erkeklerin de ayakkabı seçiminin zor olduğu bir gerçek. Bunun için göz önünde bulundurmanız gereken kuralların başında, ayakkabınızın pantolonunuzla aynı renkte ya da koyu renkte olmasına dikkat edin. Çorap kuralını hatırlatmak gerekirse, beyaz çorap sadece spor ayakkabılarla giyilmeli. Takım elbiseyle ise ayakkabı ya da pantolon renginde çorap giyilmelidir. Jean ile tamamlayacağınız ayakkabı, takım elbiseyle giydiğiniz bir ayakkabı da olabilir ancak çok parlak olmaması gerekir. Loafer, sneaker, bot tarzı ayakkabılar jeanlerle daha uyumlu olacak modellerdir. Haki tonlarında pantolonlarla işe giden biriyseniz, o zaman bunları loafer ya da bağcıklı Oxford modelleriyle tamamlamanızı öneriyoruz. Takım elbise altına ise daha ince tabanlı ve topuklu modelleri seçmelisiniz. Parlak deriler, takım elbiselerin altına giymek için uygun seçim olabilir. Renk uyumuna gelirsek; siyah ayakkabıyı lacivert, gri ya da siyah pantolonlarla; kahverengi ayakkabıyı kahverengi, bej ya da koyu toprak tonlarındaki pantolonlarla; bordo ayakkabıyı ise haki, açık kahverengi tonları, mavi ya da gri pantolonlarla tamamlayabilirsiniz.

Özel sektörde çalışıyorum ve iş yerine takımla gitmem gerekiyor. En önemli sorunum ayakkabı seçimi. Sizce bir erkeğin gardırobunda takımlarla giymek için kaç tane ayakkabısı olması gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Mithat K. - Isparta)

- Sürekli takım elbise giyen biriyseniz, gardırobunuzda bunlarla giyecek üç çift ayakkabı bulunması en uygunu. Bunlardan biri mutlaka siyah olmalı, diğeri de koyu kahverengi. Üçüncü çift ayakkabıyı ise hem spor kıyafetlerle hem de takım elbiseyle giyebileceğiniz taba rengi tonlarında ve daha günlük bir modelde seçebilirsiniz. Böylece hem sürekli aynı ayakkabıyı giymemiş olursunuz hem de ayakkabılarınız kolay kolay eskimez. Ayakkabılarınızı uzun süre giyebilmeniz için bakımına da özen göstermeniz gerekir. Onları kalıplarıyla saklamanız kesinlikle ömürlerini uzatacaktır.
Haberin fotoğrafları