kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Balkan savaşı kapıda'

Hazırlayan: Fikret Aydemir
Sırbistan Başbakanlık baş danışmanı Kosova'nın bağımsızlık ilanının yanıtının savaş olduğunu söyledi. Sırp paramiliter gruplar da askeri müdahale için hazırlık yapıyor..
Nato kontrolündeki Kosova'da tarihi gün için geri sayım başladı. Kosova'nın nihai statüsüyle ilgili görüşmelerin sona ereceği 10 Aralık'a bir gün kala ülkenin yüzde 10'unu oluşturan Sırpların açıklamaları sertleşiyor. Sırbistan Başbakanı Vojislav Kostunica'nın baş danışmanı Aleksander Simic devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Biri BM Güvenlik Konseyi kararına saygı duymadığında, bir devletin savaştan başka çaresi yoktur" diye konuştu. Simic, "Eski Yugoslavya'da iç savaş sırasında yaşanan bazı silahlı çatışmalar yüzünden Yugoslavya'nın kötü tecrübeleri oldu. Bu yüzden de daha dikkatli davranıyoruz. Ancak ülkelerin çıkarları savaşla korunur" dedi. Açıklamayı manşetine taşıyan İngiliz Times gazetesi "Yeni Balkan Savaşı" kapıda yorumu yaptı.

ÇAR LAZAR İLE SALDIRACAKLAR
Öte yandan Sırp eski polis gücü JSO'nun eski üyeleri kısa süre önce kurdukları "Çar Lazar Muhafızları" isimli grupla Arnavutlara saldırı planı yapıyor. 1'inci Kosova Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na yenilen Çar Lazar, Sırp milliyetçiliğinin ortaya çıkartan kişi olarak biliniyor. İngiliz Independent gazetesine konuşan Alexander isimli grubun üst düzey yetkilisi, "Bütün askerlerimiz silahlı çatışmaya girmek üzere eğitildi. Kosova her zaman Sırbistan'ın bir parçası oldu. Ve hiçbir zaman büyük Arnavutluk'un bir parçası olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.