kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Eski Dostlar"dan Cindoruk’a destek

Yeni Haber
Demokrat Parti'nin 6 Ocak'ta yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkan adayı olması beklenen ve ismi parti içinde olumulu karşılanan Hüsamettin Cindoruk'a, bir destek mesajı da eski "dava arkadaşlarından" geldi. Cindoruk ile uzun yıllar beraber siyaset yapmış olan Nahit Menteşe, Esat Kıratlıoğlu ve İsmet Sezgin, Cindoruk'un, içinden geçtiği sıkıntılı dönemden başarıyla geçireceğini belirtti. Merkez sağın önemli isimlerinin yaptığı açıklamalar şöyle:

Nahit Menteşe:
"Benim temennim, sayın Cindoruk'un partiyi eski gücüne getirebilecek isimleri kazandırmasıdır. Bu isimlere partide görev vermesidir. Merkez sağda şu anda büyük bir boşluk var. Enerjisi olan, bu işlere koşturabilecek genç isimler partiye kazandırılırsa bu boşluğu Demokrat Parti yeniden doldurabilir. Merkez sağdan dağılan isimler de böylece partiye geri dönerler. Ben Sayın Cindoruk'un bunu başaracak nitelikleri olduğuna inanıyorum."

Esat Kıratlıoğlu:

"Sayın Cindoruk'un isminin genel başkanlık için sunulması son dönemde alınan en iyi kararlardan biridir. Partiyi çok iyi bilen bir isim. Büyük bir talihsizlik sonucu başarılayamıyan merkez sağdaki birleşmeyi Cindoruk hiç olmazsa yeniden gündeme getirmelidir. Ben şahsım adına kendisine bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazırım."

İsmet Sezgin:
"Sayın Cindoruk, sorumluluk ve vazife duygusu içinde bu görevi kabul etmiştir. Bu bir özveri örneğidir. Kendisini, partinin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemden çıkarmak için gösterdiği cesaretten dolayı tebrik ederim. Kendisine her türlü yardımda bulunmaya hazırım."

(ANKA)