kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terim'in maaşı Meclis'i gerdi

Yeni Haber
DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in aldığı maaşı eleştirerek, ''Cumhurbaşkanı da Genelkurmay Başkanı da Başbakan da büyük adam ama Terim'in bir ayda aldığı parayı 1 yılda alıyorlar'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün (GSGM) 2008 yılı bütçesi üzerinde söz alan Sakık, Türkiye Futbol Federasyonu Kanununda değişiklik öngören yasanın görüşülmesi sırasında, spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun grupları ziyareti çerçevesinde, ''dışlayıcı bir tavırla'' DTP'ye gelmediğini söyledi.''Eğer Cemil Çiçek yapsaydı bir şey söylemezdim, çünkü Çiçek, her gün bizi aşağılayan ve hakaret eden bir tavır içinde'' diyen Sakık, Çiçek'ten bundan sonra grubuna ve halkın oyuna saygı göstermesini istedi.Sakık, Bakan Başesgioğlu'na, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in ne kadar maaş aldığını sorarak, kendisinin bu konuyla ilgili bir araştırma yaptığını, 120 ile 132 milyar TL gibi bir rakam bulduğunu, ama net maaşı henüz öğrenemediğini söyledi.

CHP'lilerin, ''Terim büyük adam'' demesi üzerine Sakık, ''Sayın Cumhurbaşkanı da büyük adam, Genelkurmay Başkanı da büyük adam, Başbakan da büyük adam. Terim'in bir ayda aldığı parayı bir yılda alıyorlar'' diye konuştu.

Milli takım oyuncularına ödenen 800 milyar liralık primin kaynağını da öğrenmek isteyen Sırrı Sakık, Terim'in aldığı paranın 310 asgari ücretlinin bir ayda aldığı paraya denk geldiğini belirtti. Sakık'ın, ''Emek cephesinden geldiği iddia edilen sosyal demokratlar nerede?'' diye CHP'lilere seslenmesi üzerine, CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, ''Yanlış konuşuyorsun, her şeyi istismar ediyorsun'' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Sakık, Ergin'e ''Niye bağırıyorsun? Bize bağırma hakkını kim veriyor? Çünkü ben doğruları konuşuyorum, damarınıza, bam telinize basıyorum'' karşılığını verdi.Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, Sakık ve Ergin'i uyarması üzerine tartışma sona erdi.

Sakık, Doğu ve Güneydoğu illerinde, tütün üreticilerine farklı kotalar verilerek ayrımcılık yapıldığını da ileri sürerek, bölgedeki tütün işletmelerinin bir bir kapatıldığını savundu.

''ÖZGÜRLÜK VE ZENGİNLİK İSTİYORUZ''

Sorunların çözülmesinde kendilerinin de dinlenmesini isteyen DTP'li Sakık, siyasi partilerin birbirini vurmak ve tuzak kurmak için saf tuttuğunu ileri sürdü. Sakık, ''84 yıllık cumhuriyet döneminden bugüne kadar bizi yönetenler ne özgürleştirdiler, ne zenginleştirdiler. Halkımız hem zenginlik, hem özgürlük istiyor. Atılacak her adımda hiçbir kompleksimiz olmadan destek vermeye hazırız. Bunun için buradayız. Bizim daha çok diyaloğa ihtiyacımız var. Kimi günahlar vardır üstü kapalıdır, kimi günahlar vardır kabir defterine yazılır. Gelin bu halka karşı kabir defterine yazılacak günahlardan arınalım. Bu günahları işlemeyelim'' diye konuştu.

''HERKES CUMADA, BİZ DE İBADET YAPIYORUZ''

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de konuşmasına başlarken, Genel Kurul salonunda az sayıda AK Parti'li milletvekili bulunmasını eleştirdi. ''Biz bize konuşacağız'' diyen Sevigen, Cuma namazına gitmek kadar, Genel Kurul salonunda millet için çalışmanın da sevap olacağını söyledi.

Sevigen, DTP'li Sakık'ın partisine yönelik iddiasına da yanıt vererek, ''Biz emekten yana bir partiyiz. CHP dün ne söylediyse, bugünde onu söyler'' dedi.

Amatör kulüplerin desteklenmesi gerektiğini, bunun için büyük şehirlerde tesislere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde çok gecekondu yapıldığını, bu nedenle İstanbul'da amatörler için arsa kalmadığını ileri sürdü.

''Futbolda ulusal takımımızı tarikatlara göre kurmaya başladık'' diyen Sevigen, yetenekli gençlerin milli takıma konulamadığını ileri sürdü.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçen'in, ''oyuncak'' olsun diye oğluna Ankaraspor'u kurduğunu öne süren Sevigen, Gökçek'in tüm müteahhitlerden, dozerlerden, mal satımlarından bu kulüp için ''haraç aldığını'' savundu.

Milli atlet Süreyya Ayhan'a da sahip çıkılmasını isteyen CHP'li Sevigen, ''Bir Türk kadını 'namusum ve şerefim üzerine' diyorsa, ben inanırım. Ona sahip çıkacaksınız. Niye ortada bırakıyorsunuz'' dedi.

(AA)