kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçak AKP'liler savunma yazıyor

ZÜBEYDE YALÇIN / ANKARA
Erdoğan'ın geçen hafta Meclis'e yaptığı baskında, Genel Kurul'a gelmediği tespit edilen AK Partili milletvekillerine uyarı yazısı gönderildi ve "Neden Genel Kurul'da bulunmadığınızı bildirin" denildi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Hâkimler ve Savcılar yasasında değişiklik yapan teklif görüşülürken gece yarısı baskın yaptığı Genel Kurul'da bulunmayan AK Partili milletvekillerine uyarı yazısı gönderilerek, neden gelmediklerine dair savunmaları istendi. Geçen hafta cuma akşamı gerçekleşen baskında Genel Kurul'daki arka sıraların boş olmasından rahatsız olan Erdoğan, grup başkanvekillerine "Arkadaşlar nerede" diye sormuştu. Grup başkanvekillerinin o sırada koridorda bulunan milletvekilleri ile evlerinden getirtebildikleri salona girince de AKP'nin 340 milletvekilinden 220'si toplanmıştı. Şimdi AK Parti grubu, çalışmalara katılmayan yaklaşık 120 milletvekilinin ismini tek tek çıkardı. Bunlardan 20 tanesinin yurtdışı, hastalık gibi nedenlerle toplantıya katılamayacaklarını önceden bildirdikleri ortaya çıktı. Mazeretsiz toplantıya katılmayan milletvekillerine ise grup yönetimi bir yazı gönderdi. Yazıda, "30 Kasım akşamı Genel Kurul çalışmalarına katılmama nedeninizi gruba yazılı olarak iletin. Bundan sonra Meclis çalışmalarına katılmaya özen gösterin" denildi. Milletvekilleri bu yazı üzerine harıl harıl toplantıya neden katılmadıklarını anlatan savunmalarını yazmaya başladı.

NEREYE GİTTİLER?
Bazı isimler SABAH'a gerekçelerini şöyle anlattı:

* Mehmet Ocaktan (Bursa): Bursa İpekyolu Film Festivali'nin galası vardı.

* Necati Çekinkaya, Fevzi İşbaşaran, Tahir Öztürk, Faruk Septioğlu, Hamza Yanılmaz (Elazığ): AK Parti Elazığ İl Danışma Kurulu toplantısı vardı. Hepimiz oradaydık.

* Vahit Erdem (Kırıkkale): Benim bir cenazem vardı ve Ankara dışına çıktım.