kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hülya Avşar artık feminist bir kadın!

Hülya dergisindeki köşesinde 'Artık feminist oldum' başlıklı bir yazı yazan Avşar: Feminizm aslında paylaşım olduğu için artık feministim. Sabit fikirli olmak kimseye hiçbir şey kazandırmaz!..
Hülya Avşar, hayatına dair çarpıcı açıklamalar yaptığı 'Hülya'nın Güncesi' köşesinde bu ay; feminizme yaklaşımı üzerine bir yazı yazdı. Ünlü sanatçı, "Şu feminizm hakkında yapılan yorumlar başörtüsü yorumlarına döndü" diye başladığı yazısında görüşlerini şöyle ifade etti:

Dilim varmıyor
"Feminen değil de feministsen seni öcü gibi görüyorlar. Erkekler karşılarında feminist bir kadın görünce sanki erkeklerle sevişeceklermiş gibi geliyor. Çünkü feminizm, feminizmi bilmeyenler tarafından öylesine yanlış lanse edildi ki! Onlar da haklı; dilim varmıyor ama feminizmi lezbiyenlikle eş tuttular. Lezbiyenlik de bir seçimdir ama feminizm değildir!" Yıllarca feminizmi savunanarla tartıştığını "Rahmetli Duygu Asena az çekmedi benden" diye hatırlatan Avşar, yaşadığı değişimin nedenini şöyle ifade etti: "Yaşama şeklim, kazancım ve hayata bakışımla tam bir feministtim ama düşüncelerim değildi. Zaman içinde anlamış bulunuyorum ki; çağımız gerektiriyor ki, feminizm aslında paylaşım olduğu için artık feministim."
Haberin fotoğrafları