kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dursunoğlu, televizyonculuğun geriye gittiğini belirterek "40 yıl önce TRT’ye çıkarken, şimdi özel kanallara çıkamıyorum" dedi.

Bülent Ersoy gibi pembe nüfus cüzdanım yok

BÜLENT İPEK
Seyfi Dursunoğlu, basında çıkan "Huysuz yasaklanıyorsa Bülent Ersoy da yasaklansın!" yorumlarına sert çıktı: O kadın oldu, kadın nüfus cüzdanı var. Benim yaptığım işle onun yaptığı iş ve yaşamımız çok farklı. Yani kardeşim ben meme yaptırmadım, kılımı da aldırmadım! ..
RTÜK'ün engellemesi yüzünden, Huysuz Virjin tiplemesiyle iki yıldır ekranlara çıkamadığını söyleyen Seyfi Dursunoğlu, geleneksel tiyatro yaptığını ama anlaşılamadığını belirtti. Dursunoğlu, basında çıkan 'Huysuz Virjin yasaklanıyorsa, ondan önce Bülent Ersoy yasaklanmalı' gibi yorumlara ise tepki gösterdi.

Beni komşuma sorun
"O kadın oldu, kadın nüfus cüzdanı var. Herkes onu kadın olarak görüyordur herhalde. Benim yaptığım işle onun yaptığı iş ve yaşamımız çok farklı" diyen usta sanatçı, kendisinin, programının sonunda peruğunu çıkarıp, makyajını sildiğini ve seyirciyle Seyfi Dursunoğlu olarak konuştuğunu anlattı. "Yani kardeşim ben meme yaptırmadım, kılımı aldırmadım, bilmem ne yaptırmadım... Bunlar, bunları anlayacak durumda değil. Gelsinler, beni komşularıma, muhtarıma, eşime, dostuma nasıl bir adamdır diye sorsunlar. Ben kendine saygısı olan bir adamım. Vergimi veriyorum, askerliğimi yapmışım..."

Saygılı olsunlar
Son programında, başına sarı bir peruk takarak, Huysuz Virjin'e yasak getirilmesini protesto eden Dursunoğlu; "Bu dil, bu hazırcevaplık bende olduktan sonra; Seyfi olsa ne olur, Huysuz olsa ne olur. Ama benim bir tiyatro geleneğini devam ettirdiğimi anlayacak zihniyette değiller" dedi. Dursunoğlu, kadın kılığındaki Huysuz Virjin tiplemesinin çocukları özendirebileceğini de kabul etmedi: "76 yaşındaki bir erkek, kadın kılığına girse ne olur. Beni delirtmesinler! Ayıptır saygılı olsunlar."
Haberin fotoğrafları