kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Ankara'ya 150 milyon $'lık AVM

Ankara geçen hafta yeni bir alışveriş merkezine kavuştu; 'Panora Park AVM'. 180 bin metrekare alana kurulu alışveriş merkezinin en önemli özelliklerinden biri, Türkiye'de bulunan alışveriş merkezleri arasında en büyük peyzaj alanına sahip olması.... AVM, 40 bin metrekarelik bir araziye kurulu ve 20 bin ağaçla yeşillendirilmiş durumda. Üstelik gelenleri dünyanın en büyük Piri Reis Haritası ile karşılıyor. Yapımı bin 100 gün süren ve ortalama 25 kişinin, günde 10 saat çalışmasıyla tamamlanan harita, İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki orijinalinden 240 kat büyütülerek yapıldı.

Cam kubbeli yapı
Şeffaf bina yapısıyla güneş ışığını iç mekana taşıyan 'Panora', bu özelliğini, gökyüzüne açılan dev kubbesiyle de destekliyor. Türkiye'nin en büyük cam konstrüksiyon kubbesini oluşturan çeliklerin her biri altı ayda birbirine monte edilerek yapıldı. 'Panora'nın ikinci katı ise gelenleri büyülüyor. Bu katta biri resif, diğeri köpekbalığı olmak üzere iki adet akvaryum yer alıyor. Resif akvaryumu büyüklük açısından Avrupa beşincisi olma özelliğini taşıyor. Köpekbalığı akvaryumu için 6 adet köpekbalığı Singapur'dan getirildi. Ortalama 10 yıl yaşaması beklenen köpekbalıkları, 'Panora' akvaryumunda 1.5 metreye kadar uzayacak.

180 mağaza var
Toplam 150 milyon dolara mal olan 'Panora'da Türkiye ile ilk kez tanışacak yabancı markalar ile 180 mağaza yer alıyor. İçinde 12 restoran ve alışveriş merkezinden bağımsız food-court da hizmet veriyor. Zara Grubu, Zara Home da dahil olmak üzere 7 ayrı markası ile 'Panora'da... 'İncontro Pastorito''Sephora', 'Locciante', 'NumNum' ve 'Midpoint', Ankara'da ilk olarak 'Panora Alışveriş Merkezi'nde... Cadde mağazacılığı yapan 'Villerroy Boch', bir alışveriş merkezindeki ilk mağazasını burada açtı. Play Planet, içinde küçük lunaparkı ve buz pateni pisti ile yine Panora'da...