kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

EXPO 2008 için imza attık

Yeni Haber
İspanya'nın Zaragoza kentinde düzenlenecek EXPO 2008'e katılım için Türkiye resmi imzayı bugün attı.

Türkiye'nin Zaragoza EXPO'su Türkiye Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy ile EXPO 2008 Başkanı Roque Gistau arasında bugün Zaragoza'da imzalanan sözleşme gereği, 14 Haziran-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak EXPO'ya Türkiye yaklaşık 1000 metrelik bir pavyonda katılacak.

AA muhabirine açıklama yapan Büyükelçi Özsoy, ''Türkiye zaten daha önce Zaragoza'daki EXPO'ya katılma kararı almıştı. Ama şimdi kasım ayında sunduğumuz proje onaylayıp resmen iştirakimiz gerçekleşti. Türkiye EXPO 2008'deki yeri itibariyle çok güzel bir konumda yer alıyor. Bir yanımızda Meksika pavyonu diğer yanımızda sanat etkinliklerinin sergileneceği bir pavyon olacak. EXPO'daki iki giriş kapısının yanındayız ve gösterilerin olacağı meydana da yakınız'' dedi.

Türkiye'nin Zaragoza'ya en iyi şekilde katılarak İzmir'in EXPO 2015 adaylığından ne kadar kararlı olacağını göstereceğini de vurgulayan Büyükelçi Özsoy, ''İzmir'in EXPO 2015'i alması halinde Zaragoza bizim için önemli bir deney olacak ve bunu da en iyi şekilde başaracağız'' yorumunda bulundu.

Zaragoza'da 25 hektarlık alana inşa edilmekte olan EXPO için İspanya 1 milyar avroyu geçen harcama yaparken, şimdiye kadar 102 ülke katılacağını açıkladı. ''Su ve desteklenebilir kalkınma'' temasının işleneceği EXPO 2008'de Zaragoza kenti 6 milyona yakın ziyaretçi bekliyor.