kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Chavez: "Ben uyumaya gidiyorum"

Yeni Haber
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, anayasada yaptığı değişikliler için dün gerçekleştirilen referandumu kaybetti. Referandum sonuçlarının, oy kullanma işleminden yaklaşık 7 saat sonra açıklanması halkın tepkisine sebep olurken, Chavez ise ilk değerlendirmesinde "Benim yasalarıma karşı oy attığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Oldukça üzgün olduğu gözlenen Chavez, "Banım yazdığım yasalarla devam edin. Bu yasalar Simon Bolivar'ın ve bizim yasalarımızdır" dedi. Bu yasaların daha ölmediğini söyleyen Chavez, "Hayır oyu atanlar da bizdendir" şeklinde konuştu.
Konuşmasında Fidel Castro'ya desteğinden dolayı teşekkür eden Chavez, "Merhaba Fidel, nasılsın?" diyerek Kolombiyalı gazetecileri de selamladı.

Sonuçların geç açıklanmasını protesto eden halk ise, Chavez'in "sonuçları kabul ettim" açıklamasına kadar protestolarını sürdürdü. Referandumda "hayır" oyu kullananları tebrik eden Chavez, halkını sakin olmaya çağırdı.

"İstediğiniz şekilde bu zaferi kutlayabilirsiniz" diyen Chavez, konuşmasını "Ben uyumaya gidiyorum. Sabaha daha 2-3 saat var. Şimdilik olmadı" diyerek noktaladı.
Toplam 9 milyon 243 bin kişinin oy kullandığı referandumda 4 milyon 504 bin 354 kişi yüzde 50.70 oranla değişikliklere "hayır" oyu verdi. 4 milyon 379 bin 392 kişi ise yüzde 49,29'luk bir oranla "evet" oyu verdi. Referanduma girmeyenlerin oranı yüzde 44,11 olurken 118 bin 693 oy geçersiz sayıldı. Ülkedeki seçmen sayısı 16 milyon olarak açıklanmıştı.