kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'ye 50 bin yeni üye

Yeni Haber
CHP'nin 2008 Mart ayında yapılması planlanan 32. Olağan kurultayına ilişkin süreç işlerken, parti örgütlerinin büyük çoğunluğu değişti. CHP'ye son iki ayda 50 bine yakın yeni üye kaydedildiği bildirildi.

CHP'de, 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonucun ardından "çalışmamakla" suçlanan parti örgütlerinin büyük bir bölümünde değişikliğe gidildi. Adaylıklar, görevden almalar ve istifalar nedeniyle 60'a yakın il yönetimi değişti. 22 ilde ise yönetim aynı kaldı. İl yönetimlerinin yanı sıra çok sayıda ilçe yönetiminde de görev değişikliğine gidildi.

Muhalifler, görevden almalar ve atamalar nedeniyle, mahkemelik oldukları parti yönetimini, "istenilen evrakları zamanında göndermeyerek" süreci olumsuz etkilemekle suçluyor.

CHP tüzüğünün tartışmalı 12'nci maddesi uyarınca ise son 2 ayda 12 bini İstanbul olmak üzere 50 bine yakın kişinin CHP üyesi yapıldığı belirtildi. Kaydedilen üyeler arasında, "uyuşturucu" suçundan mahkum bir kişinin de bulunması muhaliflerin eleştirisine neden olmuştu.

OKUDUCU: "PARTİ ÖRGÜTSÜZLEŞTİRİLİYOR"


CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, CHP'deki "örgütlü yapının" tepeden tırnağa yok edildiğini ileri sürdü. Okuducu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğuna dikkat çekerek, "CHP sosyal demokrat bir parti bu yüzden örgütü olmak zorunda. Dinci partilerin örgütü CHP'yi geçti" diye konuştu.

PARTİ MECLİSİ 5 ARALIK'TA TOPLANACAK

Muhaliflerin geçtiğimiz ay iki kez olağanüstü toplantıya çağırdığı ancak, CHP yönetiminin engellemesiyle toplanamayan Parti Meclisi 5 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'de CHP Genel Merkezi'nde yapılacak. Olağan PM toplantısı öncesinde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın güncel ve siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacağı bildirildi. Toplantıda, görevden almalar, tüzüğün tartışmalı 12'nci maddesine yönelik tartışmalar ve kurultay süreci masaya yatırılacak.

KONGRE TARİHİ ŞUBAT 2008'DE İLAN EDİLECEK

Parti içinde yaşanan tüm tartışmalara rağmen, Ekim ayında başlayan kurultay süreci devam ediyor. Kurultay takvimine göre, 8 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan ilçe kongrelerinin 13 Ocak 2008'de tamamlanması hedefleniyor. İl kongreleri ise, 5 Ocak 2008 tarihinde başlayacak. 10 Şubat'ta sona ermesi planlanan il kongrelerinin ardından, parti tüzüğüne göre, olağan kongre tarihi ilan edilecek.

(ANKA)