kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dizi dönemle çok örtüştü

* 'Karayılan' bir dönemi anlatırken, koşullar ne olursa olsun insanların barış içinde yaşamak istedikleri yönünde mesaj da veriyor. O dönemde de insanlar barış için savaşmışlar, şu anda da öyle.

*
Günümüzde barış söylemleri havalarda uçuşuyor ama şiddet ve terör önde gidiyor. Dizi bu yönden içinde bulunduğumuz dönemle çok iyi örtüştü. İnsanların sokağa çıkıp terör aleyhinde mitingler yapması, çekilen bunca acı... Bunların hepsi savaş karşıtı eylemler...

DUYARSIZLAŞTIRILDIK!

* İnsanları sürekli duyarsızlaştırıyorlar. Sen sürekli ekranda savaş seyredersen, sürekli kan görürsen duygusal bir donukluk ve duyarsızlaşma içine girersin. Ben zaman zaman ekrana boş gözlerle baktığımı hissediyorum. Halbuki bir yerlerde insanlar savaşıyor ve korkunç bir şekilde hayatlarını kaybediyor.

SİYASET YAPMAYACAĞIM

* Geçen akşam atv ana haberi izlerken ciyak ciyak bağırasım geldi. Bir tarafta Hakkari'deki insanlar -20 derece soğuğa aldırış etmeden, vatanları için mücadele ediyor, diğer tarafta bazı milletvekilleri Kızılcahamam'da top oynuyor ve jakuziye giriyor. Bu çelişki insanı berbat ediyor.

* İnsanın sanat yoluyla hayata karşı çok daha etkili şeyler söyleyebildiğine inanıyorum. Siyaset çok profesyonel bir iş. Ben Aydın'la 10 yıl boyunca bunu çok sıcağı sıcağına yaşadım. Onun ne kadar yıprandığına kendi gözlerimle tanık oldum. Siyaset çok zor ve benim yapmayı hiç düşünmediğim bir iş.