kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Serdar Yeğin’in yeni oyunu ‘Dalga’ 13 Aralık’ta Kenter Tiyatrosu’nda başlıyor.

Tiyatrodaki heyecanı dizilerde bulamadım

ZEYNEP ALKAN GÜNAYDIN
atv'nin romantizm kokan dizisi 'Senden Başka'da oto tamircisi Murat'ı canlandıran genç oyuncu Serdar Yeğin, 'Dizi yapmaktan sıkıldım. Bu diziden sonra ilk göz ağrım tiyatroya döneceğim' dedi..
Ekranın en romantik dizilerinden biri olan 'Senden Başka'da zengin kız avcısı, oto tamircisi Murat rolünde izlediğimiz Serdar Yeğin, ilk göz ağrısı tiyatroya dönüyor. 'Senden Başka'da severek oynadığını ancak tiyatro aşkının ağır bastığını belirten Yeğin, "Tiyatroda duyduğum heyecanı başka hiçbir yerde bulamıyorum. Üç yıldır uzak olduğum o sahnelere tekrar döndüm. Şu an öyle güzel duygular içindeyim ki bir çektiğim sahneyi olmamışsa bir daha bir daha oynayabilirim" diyor. 26 yaşındaki oyuncuyla özel hayatını, oyunculuğu ve 'Senden Başka' dizisini konuştuk... Sohbetimiz sırasında konservatuardan kovulduğunu da öğrendik...

* Sizi tanıyabilir miyiz?
1980 Bursa doğumluyum. 1999-2000 yılında Bilkent Üniversitesi'nde Konservatuar Bölümü'nü kazandım. Bir sene okuduktan sonra oradan atıldım. 2002'de İstanbul Devlet Konservatuarı'nı kazandım. Okul devam ediyor. Tek dersim kaldı... Bu sene sonunda bitiriyorum.

* Neden atıldınız okuldan?
Biraz tembeldim galiba... Bazı özel problemlerim de vardı. Bu konuyla ilgili çok fazla detay vermek istemiyorum.

* Peki okurken mi geldi size ilk dizi teklifi?
Okula başladım, birinci sınıf bitti... Yaz tatilde hocalarımdan biri elimden tutup beni Tolga Örnek'in çektiği 'Hitit Belgeseli'nin ortasına bıraktı. Orada kamera arkasını da öğrendim. Üç buçuk dört ay boyunca hem oyunculuk yaptım, hem de kostüm ve aksesuar sorumlusuydum. Orada tanıştığım biri 'Azad' dizisinde iki bölümlük rol verdi. Ve dizi maceram başladı.

ATATÜRK'Ü OYNADIM
* Başka hangi dizilerde rol almıştınız?
TRT 1'de yayınlanan 'Her şey Aşk İçin' ve 'Günahım Neydi Allahım'... Ardından'Çemberimde Gül Oya' , 'Aşk Oyunu', 'Ah İstanbul' ve 'Senden Başka'... Bir de 'Kınalı Kuzular'da Atatürk'ü oynadım.

* 'Senden Başka' dizisinin teklifi nasıl geldi size?
Ajansımı aramışlar. Biz de gittik görüştük, senaryoyu okuduk, en başta Ezgi'yi (Mola) tanıyordum ben. Ardından Saadet Işıl Aksoy ve Tolga Futacı ile tanıştık. Başladığımız günden beri çok eğlenerek ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.

* Dizide birlikte rol aldığınız isimler arasında oyunculuk deneyimi olmayanlar da var. Bu korkuttu mu sizi?
Bulunduğumuz rahat ortamda, dizinin başrolünde oynayanlar olarak çok iyi arkadaş olduk. Elektiriğimiz uydu birbirine. Mesala, Tolga'nın (Futacı) ilk oyunculuk deneyimi daha önce kliplerinde oynamış ama ilk olarak burada oyunculuk tecrübesi kazanıyor. Saadet'in (Işıl Aksoy) daha önce film tecrübesi var ama dizi olarak onunda bu ilk. Dizi ile film seti apayrı. Çok güzel şeyler olmaya başladı onlar açısından. Onlar kendilerini geliştirdikçe, biz eksik yanlarımızı onlarda gördük.

* Son üç dizinizde de otomobil sektöründe çalışan birilerini oynuyorsunuz. Bu durumdan rahatsız değil misiniz?
Bunu ben isteyerek ve bilerek seçmedim. Yapıştı üzerime ve bundan sonra gelen işleri ona göre seçeceğim. Mahallenin delikanlısı olmaktan, devamlı aşk acısı çeken küçük çocuğu oynamaktan sıkıldım. Mümkünse kötü adamı oynamak istiyorum.

YENİ OYUNUM BAŞLIYOR
* Oyunculuğa tiyatrocu olarak başlamışsınız. Tiyatro sizin için ne ifade ediyor...
Ben size bir soru sorayım. Hayatınızda yaparken kalbinizi küt küt attıran ne oldu?

* İlk röportajım...
Siz nasıl ilk röportajınızı unutmadıysanız ben de ilk sahneye çıktığım günü unutmuyorum. Kulisin arkasında ilk sahne deneyimimde zangır zangır titriyorum adımımı atıp sahneye çıktığımda o titremeden eser kalmıyor. O heyecanı hiçbir yerde bulamıyorum. Son üç yıldır çok uzağım sahnelere yeni oyunumla geri döneceğim.

* Yeni oynunuzdan biraz bahseder misiniz?
Oyunumuzun adı: 'Dalga'... Politik düşüncesi olan, sivri yönleri bulunan güzel bir oyun çıkarmaya çalışıyoruz. Hitler dönemiyle başlıyor.

* Oyunda nasıl bir rol üstleniyorsunuz?
Ağırlıklı rol yok. Sınıf kadrosu var, bir tarih öğretmenimiz var. Ayrıca tarih öğretmeninin karısı ve okul müdürü... Basketbol takımında oynayan bir öğrenci rolündeyim. Dokuz tane de genç oyuncu adayı var.