kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gecede Hülya Koçyiğit ile Hale Soygazi bol bol sohbet etti.

Bursa Film Festivali'nin kokteyline yıldız yağdı

Sabah ve atv'nin sponsorluğunda düzenlenen 'II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' kokteylinde sinemanın ünlüleri buluştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bursa Film Festivali'nin kokteyline yıldız yağdı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-13 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 'II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin tanıtım kokteyli önceki gün İstanbul'daki Ceylan Intercontinental Otel'de yapıldı. Türk Sineması'na emek veren ünlü isimlerin buluştuğu kokteylde Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Hale Soygazi, Serdar Gökhan, Şemsi İnkaya, Fadik Sevin Atasoy ve Halil Ergün gibi ünlü isimler de hazır bulundu.

SİNEMA HAYATTIR
Kokteylden önce yapılan basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, organizasyonun amacını konuklarla paylaştı. Belediyecilik faaliyetlerini yerine getirirken kültür ve sanatı da unutmadıklarına değinen Şahin, "Festival kapsamında onur ödülü alacak olan Fatma Girik'in dediği gibi "Sinema hayattır. Biz de bu hayatı hep birlikte yaşıyoruz. Bizim iddiamız; Bursa'yı diğer kentlerin önüne çıkarmak değil, diğer kentlerle birlikte sinemayı tanıtmayı hedeflemektir" diye konuştu. Oyuncu Bennu Yıldırımlar'ın sunduğu gecede, festival komite başkanı Burçak Evren ile oyuncu Halil Ergün de söz alarak, 'II. Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali' hakkında bilgiler verdi. Festivalde uluslararası ve ulusal gösterim programının yanı sıra özel gösterimler ve söyleşiler de yapılacak.

ÖDÜL 40 BİN DOLAR
'II. Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali'nde bu yıl ilk kez 'Uluslararası Altın Karagöz Film Yarışması' düzenlenecek. Bu yarışma ile kısa film ve belgeseller yarışacak. 7 kişilik büyük jürinin seçeceği 'En İyi İlk Film', 40 bin Amerikan doları ile 'Altın Karagöz' ödülünün sahibi olacak. Festivalde bu yıl bir ilke daha imza atılarak, 'Yedinci Sanat Engel Tanımaz' projesi de halkla buluşacak. Proje kapsamında 'Babam ve Oğlum' filmi görme ve işitme engelli sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
Haberin fotoğrafları