kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pasta köfte

Malzemeler
*
750 gr kıyma
* 1 adet soğan
* 3 dilim bayat ekmek
* 2 yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Tuz
* Sprey yağ
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz
* 100 gr. kaşar peyniri
* Biraz salça
Kıyma, soğan, ekmek, yumurta, tuz, kabartma tozu, maydanoz ve karabiberi blendırdan geçirip, sıkı bir harç hazırlayın. Ufak pasta kalıplarını sprey yağ ile yağlayın. İçine yumurta büyüklüğünde köfte harcından koyup, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kaşar peyniri ve biraz salça koyup yeniden fırına sürün. Kaşarlar ve salça üzerinde eriyince fırından çıkarıp, servis tabağına alın.

Peynirli börek
MALZEMELER
*
4 adet yufka
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 3 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yağ
* 2 su bardağı süt
* 100 gr beyaz peynir
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı su
* Sprey yağ
Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. İçine peyniri ezin. Bir tavada iki kaşık yağla unu birlikte kavurun, içine yavaş yavaş sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin ve soğutun. Harcın içine maydanozlu peyniri ilave edin ve 3 yumurtayı kırıp karıştırın. Diğer bir kapta yağla suyu harmanlayın. Sprey yağ ile yağlanmış tepsiye yufkanın birini yayın. Yağla su gezdirin ortasına hazırladığınız içi koyun. Yufkaları arasını yağlayarak bitirene kadar yayın dışarıda kalan yufkalarla üzerine kapatıp, üzerine sprey yağ gezdirin. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Sütlü Naciye
MALZEMELER
*
3 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 500 ml. süt
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
*
1.5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
Yumurta ve şekeri robotta, yumurtanın rengi açılıncaya kadar 5 dakika iyice çırpın. Unu ve tarçını ilave edip, karıştırın. İçine sütü katıp karıştırdıktan sonra 29x16 cm. çapında yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Ilınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlı ılınınca üzerine ılık şerbeti gezdirin. En az 1 saat dinlendirip servis yapın.