kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta 2 terörist öldürüldü

Yeni Haber
Şırnak'ta 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde dün icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında güvenlik güçlerie, saat 10.00 sıralarında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaştı.

Güvenlik güçlerinin ''Teslim ol'' çağrılarına teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, iki terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede yapılan aramada, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 16 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 390 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 12 adet el bombası, 5 adet telsiz, 3 adet patlayıcı madde düzeneği, 2 adet tuzaklanmış el bombası ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağara içerisinde de 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 16 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı ve 1 adet anti-personel mayın bulundu.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından daha önceden yol kenarına döşenmiş olan patlayıcı madde düzeneğinin dün saat 16.25'te patladığı olayda ise herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Öte yandan, Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından da terör örgütü mensuplarına ait muhtelif sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

(AA)