kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her birinin ilginç bir hikayesi var

Yeni Haber
Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında ölenlerin her birinin ilginç hikayeleri ortaya çıkmaya başladı.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yaşayan Mehmet Yiğitbaşı'nın adını DP olarak değiştiren DYP'nin Eğirdir eski ilçe başkanı olduğu, bir ara Eğirdir belediye başkanlığına da aday olduğu öğrenildi. Kazada eşi Zeliha Yiğitbaşı ile birlikte hayatını kaybeden Mehmet Yiğitbaşı'nın uçak yolculuğundan çok korktuğu ve zorunlu olmadıkça uçağa binmediği de kaydedildi.

Mehmet-Zeliha Yiğitbaşı'nın İstanbul'da avukatlık yapan oğulları Süreyya Yiğitbaşı'nı ziyaretten döndükleri de belirtildi.


HAYATINDA İLK KEZ BİNDİĞİ UÇAK DÜŞTÜ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde düşen Atlasjet uçağınıda hayatını kaybedenlerin ilginç hikayeleri ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de hayatında ilk kez uçağa binen Tevfik Büyükçaylı'ya ait. Hedeyilik eşya satıcılığı yapan Büyükçaylı, mal almak üzere karayolu ile gittiği İstanbul'dan Isparta'ya dönmek için uçağı tercih etti. Ancak ilk kez bindiği uçak sonu oldu. Büyükçaylı'nın kuzeni Hasan Hüseyin Demirdağaç, "Tevfik 37 yaşına kadar hiç uçağa binmemişti. Telefonla görüştük ilk uçağa binmek istediğini ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Bindiği uçak mezarı oldu. Çok üzgünüz" diye konuştu. Büyükçaylı, evli ve iki çocuk babasıydı.

ANNE, BABA VE KARDEŞİNİ KAYBETTİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde düşen Atlasjet'e ait yolcu uçağında hayatını kaybedenlerden bazıları aynı aileye mensup. Isparta'nın Yalvaç ilçesinde doktorluk yapan Durmuş Çobankaya uçak kazasında anne, baba ve kardeşini kaybetti. Isparta Yalvaç'ta Aile Sağlığı Merkezi'nde doktor olarak görev yapan Durmuş Çobankaya uçak kazasında annesi Saniye, babası Yaşar ve kardeşi İsa Çobankaya'yı kaybettiğini söyledi. Yaşadığı acıyı tarif edemediğini söyleyen Çobankaya, "İstahnbul'dan sevinçle ailemi beklerken öldükleri haberini aldım" dedi.


"UÇAK PAS GEÇTİ"

Bu arada, uçakta hayatını kaybedenler arasında olan Şakir
Özsoy'un babası Fettah Özsoy, ''Oğlum Erciyes Üniversitesi Çin Dili ve
Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul'da bir dış ticaret şirketinde
staj yapıyordu. Babaannesinin cenazesi için Burdur'a gelmek üzere
Isparta uçağına binmişti'' dedi.

Fettah Özsoy, oğlu Şakir Özsoy'u karşılamak için dün gece Süleyman
Demirel Havalimanı'na gittiğini, bekleme salonunda uçağın inmek üzere
olduğunun haber verildiğini, havalimanı personelinin de takoz koymak
üzere aprona çıktıklarını anlattı. Fettah Özsoy, ''Görevliler bir süre
sonra tekrar içeri girdiler. (Uçak pas geçti) dediler. Saatler
ilerledikçe Vali, Emniyet Müdürü ve diğer ilgililer geldi. Ne sorsak da
cevap alamadık. Kötü bir olay olduğunu anladık'' dedi.

Fettah Özsoy, ''Zaten bu havaalanı sahası bu işlere ters. Her tarafı
dağ. 10 gün önce ortağımın içinde bulunduğu uçak 3 kez havalimanını pas geçti. Onlar da büyük korku yaşadıklarını anlatmışlardı'' diye konuştu.

AJANSLAR