kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk iade gerçekleşti 43 tanesi bekleniyor

ANKARA
"Yurtdışındaki PKK üyelerinden önemli isimlerin Türkiye'ye getirilebileceği" beklentisi devam ederken Almanya Mehmet Eşref Kızılay'ı iade etti. Türkiye 43 ismin daha iadesini bekliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İlk iade gerçekleşti 43 tanesi bekleniyor
Dağlıca baskınının ardından, "yurtdışındaki PKK üyelerinden önemli isimlerin Türkiye'ye getirilebileceği" beklentisi devam ederken, Almanya'dan bir iade gerçekleşti. Hakkâri - Dağlıca'daki kanlı baskın sonrasında, özellikle ABD ile görüşmeler nedeniyle, kısa sürede PKK'nın önemli isimlerinden bazılarının Türkiye'ye iade edilebileceği izlenimi oluştu. Lider kadrodan Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın, bir NATO üssünde tutuldukları yönündeki spekülasyonlar devam ederken, Mehmet Eşref Kızılay isimli örgüt üyesinin iadesi Ankara'da heyecan yarattı. 1991 yılında bir polis memurunun öldürülmesi olayına karıştığı belirtilen Kızılay'ın, yargılamasının devam ettiği Diyarbakır'a götürüldüğü öğrenildi. Türkiye, 21 Kasım'da Türkiye'ye getirilen Kızılay'ın iadesini 1998 yılında da istemiş, idam cezası olduğu için iade talebi reddedilmişti.

10 YILDA 10 KİŞİ
Adalet Bakanlığı ise, Almanya'dan iki iade gerçekleştiğini duyurdu. Ancak bu iki isimden biri olan Mehmet İltaş'ın 19 Eylül'de iade edildiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de 28 Eylül'deki haftalık açıklamasında İltaş'ın Türkiye'ye getirildiğini duyurduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı kaynakları, farklı ülkelerden 43 kişinin iadesi için girişimde bulunulduğunu, önümüzdeki dönemlerde bu kişilerden bazılarının da iadesinin beklendiğini belirttiler. Türkiye son 10 yılda 205 kişinin iadesi için girişimlerde bulundu. Bunlardan 10'unun iadesi gerçekleşti.