kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şafak vakti operasyonu meydan savaşına döndü

Yıkım için Ümraniye Yenidoğan'daki konutlara giden zabıta ekipleri site sakinleri tarafından taşlarla karşılandı. Çıkan olaylarda 4 kişi yaralandı..
Ümraniye Yenidoğan beldesinde inşaatı devam eden Gökkuşağı Konutları, ruhsat izni olmadığı ve İSKİ Yönetmeliği'nin "uzak su koruma havzası" maddesine aykırı olduğu gerekçesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri "Şafak Vakti" operasyonuyla yıkıldı. Bir hafta önce inşaat sahiplerinin direnişiyle karşılaşan belediye ekipleri yıkımı yapabilmek için dün saat 05.00'de yeniden inşaat alanına geldi. Ancak site sakinlerinin taş yağmuruna tuttuğu yıkım ekipleri saldırılara kürek ve coplarla karşı koydu. Olaylarda 4 kişi yaralandı. Yıkım, tüm direnişe rağmen kısmen gerçekleştirildi. Jandarma çıkan olayları engellemek istedi. Yaklaşık 3 saat sonra üç blokun üçer katı yıkıldı.

ZABITA VE BELEDİYEYE SALDIRI
Yıkımın ardından bir grup, Yenidoğan Belediyesi başkanlık binasına giderek, camları taşladı. Ayrıca belediyeye ait resmi plakalı makam otomobilin camları kırıldı. En küçüğü 5 en yükseği 17 kattan oluşan, 198 daire ve 91 dükkânın bulunduğu inşaatla ilgili Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Ağustos 2007'de yıkım kararı aldı. Kararda mahkemenin bölge imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen, Yenidoğan Belde Belediyesi'nin yapı ruhsatı verdiği belirtildi. Ayrıca, mahkeme kararına uymayarak yapı ruhsatı ve inşaatın devamına izin veren belediye hakkında yasal işlem yapılması istendi.