kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ross Wilson

DTP'liler kahvaltıdan dışlanmaya tepkili

ANKARA
ABD Büyükelçiliği'nde AKP'nin Güneydoğu kökenli milletvekillerinin katıldığı toplantı, DTP'de tepki yarattı. DTP'liler "Büyük kesimi biz temsil ediyoruz. Bunlar nafile çabalar" dedi..
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın terör örgütü PKK'yla ilgili AKP'nin Güneydoğulu milletvekilleri ve bazı aydınlara verdiği kahvaltı Ankara'da yankı yarattı. DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un Güneydoğulu eski ve yeni milletvekilleri ile ABD'li senatörleri kahvaltıda buluşturmasına tepki gösterdi. DTP'li Demirtaş, görüşmeye ilişkin kendilerine bilgi gelmediğini söyledi. Demirtaş, "Biz büyük bir kesimi temsil eden bir partiyiz. Bu çabaları nafile çabalar olarak değerlendiriyoruz" dedi.

LİSTE İSTEDİLER
Bu arada ABD Büyükelçiliği'ndeki toplantıların süreceği belirtiliyor. Wilson bugün de AKP Batman Milletvekili Mehmet Ekmen ve Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoğlu ile ÖDH Genel Başkanı Ufuk Uras'ı öğle yemeğine çağırdı. Uras, dün TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, kendisini ABD Büyükelçiliği'nden aradıklarını ve bugün öğle yemeğine davet edildiğini söyledi. Uras, "Ben de tezlerimizi kendilerine ifade edeceğim. ABD'nin politikaları konusundaki eleştirilerimizi sunacağız" dedi. ABD Büyükelçisi Wilson'ın, önceki gün yaptığı toplantıya AKP Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan ve Abdurrahman Kurt ile Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile eski CHP Milletvekili Mesut Değer, Hak-Par Genel Başkanı Sertaç Bucak, eski RP Milletvekili Haşim Haşimi ve eski bakanlardan Şerafettin Elçi katılmıştı. Öte yandan önceki günkü toplantıya ilişkin ayrıntılar da netleşiyor. Edinilen bilgilere göre toplantıda ABD'liler hem ölen PKK'lıların hem de şehitlerin aileleriyle görüşmek istediklerini belirterek katılımcılardan kendilerine isim vermelerini istediler.