kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Edward Kennedy hatıralarını 8 milyon dolara sattı

Yeni Haber
Amerikan politikasına 20'nci yüzyılın ikinci yarısında damga vuran ailelerden biri olan Kennedy'lerin, hayatta olan ve politikada en uzun ömürlü üyesi Edward Moore "Ted" Kennedy'nin hatıralarının yayın hakkı 8 milyon dolara satıldı. Demokrat Partili Massachusetts Senatörü Kennedy'nin hatıratının yayın hakkını, düzenlenen açık artırma sonucunda Grand Central Yayıncılık firmasına bağlı Twelve yayınevi, 8 milyon dolara satın aldı.

Sözleşmenin yürürlüğe girmesi için, Senato Etik Komisyonunun incelemesinden geçmesi gerekiyor. Twelve yayın yönetmeni Jonathan Karp, "Yürüyen ve konuşan tarih" olarak adlandırdığı Kennedy'nin hatırlarını, 2010 yılı sonbaharında okuyucu ile buluşturmak istediklerini söyledi.

75 yaşındaki Edward Kennedy, kardeşi John F. Kennedy başkan olduktan sonra 1962 yılında onun yerine Massachusetts Senatörü olarak seçildi. Her biri 6 yıl için olmak üzere daha sonra üst üste 8 dönem Massachusetts senatörlüğüne seçilen Edward Kennedy, Demokrat Partili Virginia Senatörü Robert Byrd'tan sonra en uzun süre senatörlük yapan kişi konumunda.

Kennedy, asgari ücret ve göçmenlik gibi konularda reformların sözcüsü oldu. Joseph P. Kennedy ve Rose Fitzgerald Kennedy'nin 9 çocuğunun en küçüğü olan Edward Kennedy, oldukça dramatik bir aile geçmişine ait bilgilere de sahip olarak, aile içinde biyografisini yazabilen tek üye konumunda.
Kennedy'nin otobiyografisinin önemli kısmı, son 3 yıldır, Virginia Üniversitesi Miller Kamu Yönetimi Merkezi'nde, yaptığı hatıra sohbetlerinin bant kayıtlarından oluşacak.

Edward Kennedy, aynı zamanda Amerika'da eşcinsel evliliği açık bir şekilde destekleyen beş senatörden biri olmuştu.