kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk: Bir ellerinde gül bir ellerinde balta var

ANKARA
Türk, Kürt sorununda hükümetin somut proje üretemediğini öne sürdü ve "Başbakan'ın bir elinde gül, öbür elinde balta var. Gülü halka koklatıyor, baltayla da DTP'yi kapatmaya çalışıyor" dedi..
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Hükümet'in Kürt sorunu konusunda somut bir proje ortaya koyamadığını öne sürdü. Türk, "Başbakan bir elinde gül, diğer elinde balta. Gülü halka koklatıyor. Balta ile halkın iradesiyle seçilen insanları partiyi yok etmeye çalışıyor" dedi. Grup toplantısında Erdoğan'ın, ABD'ye "Kürtleri temsilen" bir heyet göndereceğini ifade eden Türk, "Kürt halkı demekten çekinenler Kürtleri temsil edemez. Demokrasi için verilen bedellerle alay etme hakkına sahip değilsiniz. Kürtler aptal değil" dedi.

OYUMUZA SAYGI GÖSTERİN
22 Temmuz seçimi öncesinde CHP ve MHP'nin şoven milliyetçi dalgasına karşı Başbakan Erdoğan'ın Kürtlere mesaj verdiğini söyleyen Türk, "Halk sizi sığınacak bir liman gördüğü için oy verdi. DTP şehir merkezlerinde yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Rüşvetlerle, çocuk yardımıyla, Köydes, Beldes'le, devlet imkanlarıyla o insanları satın almaya çalıştınız. Bizim oylarımız tertemiz" dedi. DTP'lilere verilen oylara saygı gösterilmesini isteyen Türk, şöyle devam etti: "Bizim Meclis'te gözümüz yok. Düşüncelerimizi ifade edecek zemin bulamazsak, bu zemin yaratılmazsa, insanlarımızın oyuna saygı gösterilmezse, biz burada olmayız. Ne Anayasa Mahkemesi'nin açtığı dava ne savcıların hazırladığı dokunulmazlıklar etkili olmaz. Biz gerekirse cezaevinde yatmasını da biliriz." Diyarbakır mitinginde medyanın taraflı haber yaptığını öne süren Türk, DTP olarak "demokratik özerklik" projesini savunduklarını, bunun eyalet sistemiyle ilgisinin olmadığını anlattı. Türk, merhum Adnan Kahveci'nin projesinin geliştirilmiş halini savunduklarını söyleyen Türk, Batasuna benzetmesine karşı çıkarak, "Biz bugüne kadar sorunların şiddetle çözüleceğini hiçbir zaman söylemedik. Yaşama hakkına yönelik hiçbir eylemi tasvip etmedik. Ama birileri Batasuna benzetmesi yaparak İspanya anayasasının halkına sağladığı hakları görmezden gelerek DTP'nin kapatılmasını istiyorlar" dedi. Türk, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de şöyle eleştirdi: "Dün seçim meydanlarında ortaya ip atanlar bugün Meclis Genel Kurulu'na o ipleri atmaya başladı. Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılması için çalışmalardan sonuç alamayınca adeta yargıya, 'gelin bunların dokunulmazlıklarını alın' mesajı vermeye başladı. Yargı bağımsızlığından sözedenler, niçin yargının harekete geçmesi için seferberlik ilan ediyorlar."