kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Endonezya'da 79 milyon ağaç dikiliyor

Yeni Haber
Endonezya'da iklim değişikliğinin kötü etkilerini azaltma programı kapsamında bugün 79 milyon ağaç dikiliyor...
Dünyada ormanlarını en hızla kaybeden ülke olan Endonezya'nın Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, hükümet üyeleriyle beraber fidan dikerken yaptığı konuşmada, Endonezya'nın gezegeni ve çevreyi koruma konusundaki taahhütlerini ve eylemlerini göstereceğini belirterek, yasa dışı ağaç kesiminin ülkenin en büyük düşmanı olduğunu söyledi.

Yudhoyono, ülkesinde ağaç katliamının devam etmesi durumunda gelecek nesillerin gıda ve su kıtlığı çekeceğini de ifade etti. Endonezya'da çeşitli nedenlerle her saat 300 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alan yok ediliyor. Atmosferi kirleten ülkelerin başında gelen Endonezya'daki 17 bin adadan bazılarının kutuplardaki buzların erimesi sonucu sular altında kalacağı bildiriliyor.

Çevreci grupları, hükümetin ağaç dikme programının iyi niyetli bir girişim olduğunu, ancak ormanların tahrip edilmesiyle ilgili bir borç erteleme uygulanmaması halinde faydasının sınırlı olacağını bildiriyor. Endonezya'nın Bali adası gelecek ay BM iklim değişikliği toplantısına ev sahipliği yapacak. 80 ülkeden yetkililerin katılacağı toplantıda, 2012 yılında Kyoto protokolünün süresinin sona ermesinden sonra atılacak adımların ne olacağı konusu ele alınacak.