kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis’te "dokunulmazlık" trafiği

Yeni Haber
MHP'nin gündeme getirdiği ve DTP'li milletvekillerini kapsayan milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi Meclis'i yeniden hareketlendirdi.

Daha önce DSP'ye de giderek Anayasa değişikliği tekliflerine destek isteyen MHP'ye bugün DSP de iadeyi ziyarette bulunarak, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda fikirlerini söylediler.

Meclis'te MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural'ı ziyaret eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ve Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmış şekliyle değil, tüm dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması yönündeki fikirlerini değiştirmediklerini söylediler.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan İçli, dokunulmazlıklar konusunda MHP'nin bir adım attığını belirterek, "Biz bütün milletvekili dokunulmazlık dosyalarının kaldırılmasını istiyoruz. Biz dokunulmazlıklar konusunda bir basamak daha yukarı çıkmak niyetindeyiz. Milletvekilinin kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız" dedi.

AKP'NİN KAFASI KARIŞIK


AKP'nin, dokunulmazlıklarla ilgili bir "kafa karışıklığı" içerisinde olduğunu savunan İçli konuşmasına şöyle devam etti :

"Kendisinden olmayanları linç etme girişimi içerisine girdi. Bu nedenle sayısal çoğunluğuna dayanarak, kendinden olmayanlara yönelik bir linç kampanyası başlatmış durumdalar."

MHP Grup Başkanvekili Vural da, MHP'nin dokunulmazlıklar konusunda ortaya koyduğu tavrın halk tarafından benimsendiğini belirterek, AKP'yi de bu konuda samimi olmaya çağırdı.

Vural, "Bu konuda AKP'nin MHP'ye destek vermesi gerekiyor. Bu en doğru yoldur. Bütün dokunulmazlık dosyalarını getirsinler Genel Kurul'a destek verelim. Toplumun endişeleri de ortadan kalksın" dedi.

(ANKA)