kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin'de piyangodan rekor ikramiye

Yeni Haber
Çin'in yoksul eyaletlerinden Gansu'da bir kişi piyangodan bugüne kadarki en büyük ikramiyeyi kazandı. Yerel basının bildirdiğine göre, adı açıklanmayan kişi sadece 40 yüen (6,5 YTL) vererek satın aldığı seri 20 biletle 102,7 milyon yüen (16,9 milyon YTL) kazandı.

Bunun, Çin'de şans oyunlarından bugüne kadar kazanılan en büyük para miktarı olduğu bildirildi. Çin'de Komünist Parti'nin iktidara geldiği 1949 yılından sonra
piyango "itibarını yitiren kapitalistlerin kötülüğü" olarak nitelenip yasaklanmıştı. Piyasa reformlarıyla beraber 1987 yılında piyango, devletin tekelinde tekrar başlatıldı.

Son büyük ikramiye haberinin duyulması üzerine, köylülerin yıllık gelirinin 2000 yüen (321 YTL) olduğu Gansu'daki yerel piyango idaresi, oluşabilecek aşırı talebe karşı halkı uyarma ihtiyacı hissetti. Piyango idaresinin internet sitesinde yapılan açıklamada, "bu tür haberlerin sevinç uyandırdığı, ancak bunun devletin halka sunduğu bir oyun olduğunun unutulmaması gerektiği" ifade edildi.

Açıklamada, herkesin bu oyuna eğlenmek ve rahatlamak amacıyla normal bir tavırla katılmasının beklendiği kaydedilerek, halktan bütçelerini zorlayacak kadar bilet almamaları istendi. Son yıllarda Çin'de şans oyunlarıyla ilgili suçlarda artış
görülürken, bu eğilim birçok aileyi iflasa götürdü.