kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristin itirafı: ABD askerleri kampa geliyordu

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve hakkında ''terör örgütü üyesi'' olduğu gerekçesiyle dava açılan sanık B.A, karar duruşmasında bazı iddialarda bulundu.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan tutuklu sanık B.A, son savunmasında, terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde hiçbir silahlı eyleme iştirak etmediğini ileri sürdü. B.A, ''örgüte katıldığım için pişmanım'' dedi.

"ABD ASKERLERİ KAMPA GELİYORDU"


Savunmasında, kolluk ifadesini tekrar ettiğini kaydeden sanık B.A, şöyle dedi:
''Ben örgüte ne şekilde katıldığımı ve örgüt içerisinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğumu ayrıntılı bir şekilde kolluk ifademde belirttim. Ben örgüte katılmadan önce Irak'ın kuzeyine yük taşıyan bir TIR'ın şoförlüğünü yapıyordum. ABD askerlerinin de zaman zaman yüklerini taşıdığım oldu. Daha sonra örgüte katıldım. Örgütün Hakurk kampında kaldım. ABD askerlerinin Hakurk kampında örgütün üst düzey yöneticileriyle görüşmelerine birkaç kez şahit oldum. Ancak ne gibi konular konuşuluyordu bilmiyorum. ABD askerleri kampa askeri araçla geliyordu. Ben önceden onlara yük taşıdığım için onların nasıl giyindiğini biliyorum. Amerikan askerlerinin omuz kısmında Amerika bayrağı bulunuyor. Örgüt kampına gelen askerlerin de omuz kısmında Amerika bayrağı bulunuyordu.''

TAHLİYE OLDU

Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, sanık B.A hakkında ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan dava açıldığını hatırlatarak, sanığın örgütte kaldığı süre içerisinde silahlı bir eyleme katıldığına dair bilgi ve belgenin elde edilemediğini bildirdi. Sanığın pişmanlık duyarak örgütten 24 Temmuz 2007 tarihinde ayrıldığını, bu nedenle söz konusu suçtan ceza verilmesine yer olmadığını belirten Savcı, sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık B.A'nın, herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin terör örgütünden gönüllü ayrılarak teslim olduğu gerekçesiyle, TCK'nin ''terör örgütü üyesi olmak'' suçunu kapsayan 221/2. maddesi uyarınca ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin kaldırılarak tahliyesine karar verdi.

(AA)