kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupalılara terör afişle anlatılacak

Bülent AYDEMİR ANKARA
Hükümet, teröre karşı tanıtım çalışması başlatıyor. Tüm Avrupa ülkelerinde asılacak afişlerde "Terör insanlık suçudur", "PKK, ETA'dan fazla insan öldürdü" temaları işlenecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Avrupalılara terör afişle anlatılacak
Yıllar boyu haklı tezlerini uluslararası kamuoyuna anlatmakta zorlanan Türkiye, terörle mücadelede propaganda ve reklam mekanizmasını da devreye sokmaya karar verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın reklam ve tanıtım danışmanı Erol Olçak, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Avrupa ülkelerinde terörü anlatmak için büyük bir kampanyaya start verdi. Daha çok açık hava afişleri ve posterlerle, "Terör bir insanlık suçudur", "PKK, ETA'dan daha fazla insan öldürdü" sloganlarıyla Türkiye'nin terör örgütüyle mücadelesine destek aranacak. Kampanya için çarpıcı fotoğraflar kullanılacak. Kampanya; İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, Belçika, Danimarka, Polonya, Macaristan gibi Avrupa ülkelerinde aynı anda başlatılacak.

ERDOĞAN KARAR VERECEK
Kampanya için Avrupa ülkelerinde ön toplantılar yapıldı. Projenin afişlerini ve billboard reklamlarını Başbakan Erdoğan görerek son onayı verecek. Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede hayata geçirmek istedikleri PR çalışmasının ipuçlarını Slovenya Başbakanı ile görüşmesinden sonra vermişti. Diğer ülkeleri bu konuyla ilgili bilgilendirdiklerini belirten Erdoğan şunları söylemişti: "Bu bitmiş değil. Amerika seyahati bunlardan bir tanesiydi. Süreç içinde işin gerçek yüzü meydana çıkıyor. Özellikle de terör örgütünün, aslında Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenen bir örgüt olmadığını, onların tamamıyla kendilerine özgü, kendi çıkar ilişkilerini veya ideolojik hedefler peşinde olduğunu anlatıyoruz. Terörden nemalanan grup olduklarını gittiğimiz her yerde anlattık, anlatıyoruz."