kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Albay Eşref Hatipoğlu Emin Aktaş

Albayın kayıp tabancası hırsızdan çıktı

Orhan YURTSEVER SABAH
Susurluk davasında adı geçen eski Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı emekli albay Eşref Hatipoğlu'nun tuvalette unuttuğunu belirttiği Beretta marka tabancası, polisin vurarak yakaladığı sabıkalı hırsızdan çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Albayın kayıp tabancası hırsızdan çıktı
Susurluk davasında tanıklık yapan eski Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı emekli kıdemli albay Eşref Hatipoğlu'nun tuvalette unuttuğu beylik tabancası, bir yıl sonra polisin bacağından vurarak yakaladığı sabıkalı Emin Aktaş'ın üzerinde bulundu. Eski DYP Diyarbakır Milletvekili Sedat Bucak'ın da "çete kurmak" suçundan yargılandığı dava dosyasına delil olarak konan fotoğrafta Abdullah Çatlı ile birlikte yer alan, dönemin Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı Hatipoğlu,'nun tabancasını çaldığı iddia edilen Emin Aktaş (27) hakkında dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hatipoğlu'nun 9 Ocak 2006 tarihinde ihtiyaç gidermek için girdiği Zincirlikuyu'daki BP istasyonunun tuvaletinde Beretta marka tabancasını unuttuğu belirtildi. Kayıp tabancanın 12 Ekim 2007 tarihinde başka bir suç nedeniyle yakalanan Aktaş'ın üzerinde bulunduğu ifade edilen iddianamede, 52 ayrı suçtan sabıkası bulunan şüphelinin suç işlemeyi geçim kapısı yaptığı öne sürüldü. 'Hırsızlık' ve 'yasak tabanca taşımak' suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenen Aktaş önümüzdeki günlerde İstanbul'da hâkim karşısına çıkartılacak.

'TUVALETTE UNUTTUM' DEMİŞTİ
Emekli albay Hatipoğlu tabancasının kaybolmasının ardından polise verdiği ifadesinde olayı şöyle anlatmıştı: "Bayramdan bir gün önce arife günü saat 18.00 sıralarında eşimle birlikte Levent'te alışveriş yapmak üzere evden çıktık. Zincirlikuyu BP istasyonu önünden geçerken ihtiyaç gidermek için durdum. Tesisin tuvaletine girdiğimde tabancamı tetik korkuluğundan askılığa astım. İhtiyacımı giderdikten sonra aceleyle tuvaletten çıktım. 2 gün sonra 11 Ocak 2007 tarihinde evden çıkarken yanıma tabancamı almak istedim ancak bulamadım. Geriye dönük olarak düşündüğümde tuvalette unuttuğumu hatırladım..."