kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maliklerin beşte dördünün rızası yetiyor

İLİŞKİLİ HABERLER
Maliklerin beşte dördünün rızası yetiyor
* Yöneticinin ad ve soyadı ile iş ve ev adresi, bina girişine görülecek bir yere asılacak. Bu yapılmazsa, yönetici veya yönetim kurulu üyelerinin her biri, şikayet olursa mahkemece para cezasına çarptırılabilecek.

* Deprem için yapılan güçlendirmeler ana gayrimenkulun genel giderine eklenecek ve ödemesini geciktirenler aylık yüzde 5'lik gecikme tazminatı ödeyecek.

* Kat maliki, kendi bağımsız bölümünde ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamayacak. Binaların kiriş, kolon ve perde duvarlar gibi taşıyıcı sistemleri ortak yerler sayılacak. Kat malikleri burada bağımsız hareket edemeyecek. Artık, malikler kafasına göre kolon kiriş kesemeyecek

* Ortak alanlarda tadilat için artık tüm maliklerin değil beşte dördünün rızası yeterli olacak.

* Ortak yerlerde inşaat, onarım ve tesis, değişik renkte dış badana veya boya da tarihe karışıyor. Ancak acil onarım veya ana yapının güçlendirilmesi zorunlu mahkemece tespit edilirse kat maliklerinin rızası aranmayacak.

* Yapıları tamamlanmış olan kat irtifaklı binada, yapı kullanma izin belgesinin alındığı tarihten itibaren 1 yıl içinde kat mülkiyetine geçilmesi zorunlu olacak.