kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
2010'da 1 milyon araç... Koç, "Otomotiv sektörü 2006'da 1 milyon adetlik üretimi geçti. Bizim topluluk olarak çok daha iddialı hedeflerimiz var. 2010'a kadar 1 milyon otomobil üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Otomotivin tohumunu biz attık en büyük heyecanım Minicargo

Ufuk SANDIK-Özhan TEZEL EKONOMİ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Tofaş'ın İtalyan Fiat ile 39 yıl önce yola çıktığını belirterek "Beni heyecanlandıran proje 30 ay önce başlayan Minicargo oldu" diye konuştu..
Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk otomotiv sektörünün tohumlarını Koç Grubu'nun attığını belirterek, "İsminde Türk ibaresini gururla taşıyan Tofaş, İtalyan Fiat'la birlikte 39 yıl önce yola çıktı. Giderek dinamik bir ülke haline gelen Türkiye son yıllarda otomotivde önemli bir üretim merkezi konumuna yükseldi. Koç Topluluğu olarak bu noktada en gurur duyduğumuz husus Türk otomotiv sektörünün tohumlarının topluluğumuz tarafından atılmış olmasıdır" dedi. Koç, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAİD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliği ile düzenlenen İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda (C.V. İstanbul) gerçekleştirilen Fiat Fiorino'nun tanıtım toplantısına katıldı. Tofaş'ın Fiat, Peugeot ve Citroen için Bursa'da 380 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçirdiği Minicargo projesinin ürünü olan Fiat Fiorino'nun kendisi için özel bir ayrıcalığı bulunduğunu söyleyen Koç "Beni bugüne kadar en çok heyecanladıran proje temelleri 30 ay önce atılan Minicargo oldu" dedi. Mustafa Koç, otomotiv sektörüne olan inançları ve doğru ortaklıkları ile hiç ara vermeden gerçekleştirdikleri yatırımlar sayesinde bugün bu tabloyu paylaşabildiklerini ifade ederek, bu başarıda ortaklarıyla gerçekleştirdikleri işbirliğinin de büyük payı olduğunu ifade etti. Koç, "Minicargo ve Linea gibi projeler hedeflerimizi yükseğe taşımak için bizi cesaretlendiriyor" dedi.

30 AYLIK BİR ÇALIŞMA
Fiorino'nun A'dan Z'ye 30 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Koç, konuşmasına şöyle devam etti: "31 Mart 2005 tarihinde ilk duyurusunu yaptığımız Minicargo projesi açıkçası beni bugüne kadar en çok heyecanlandıran proje. Otomotiv sektöründeki gelişmeye katkıda bulunabilmek için üzerimize düşeni layıkıyla yerine geitrmeye çalışıyoruz."