kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Esenyurt'un Akmerkez'i, 5 bin 500 konut ile birlikte geliyor

Garanti Koza, Hollandalı Corio ve Akmerkez'in kurucusu Akkök Grubu 1 milyar dolarlık yatırım için buluştu. İstanbul Esenyurt'taki Akkoza Konutları'nın içinde alışveriş merkezi bulunuyor..
Garanti Koza, Hollandalı Corio ve Akmerkez'in kurucusu Akkök Grubu, İstanbul Esenyurt'ta, 1 milyar dolarlık yatırım için bir araya geldi. Üçlü konsorsiyumun Esenyurt'ta 400 bin metrekarelik arazide yapacakları Akkoza, 5 bin 500 konutun yanı sıra, alışveriş merkezi, hastane, özel okul ve geniş yeşil alanlarıyla tüm bölgenin merkezi olmayı amaçlıyor. Beş farklı etaptan oluşan projede metrekare fiyatları bin bin 350 dolardan başlıyor. Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan konsorsiyumun üyeleri, Akkoza'nın sadece konut değil, bir yaşam alanının adı olduğunu virguladı. Projenin 421 konutluk ilk etabının 2010 yılında teslim edileceğini, bu etapta satışa sunulan dairelerin 250'sinin satıldığını söyleyen Garanti Koza Genel Müdürü Murat Binark, "Bu proje, bölgenin demografik yapısını değiştirecek" dedi.

Akmerkez'in iki katı
Projede büyüklükleri 60 metrekare ile 560 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatı 91 bin dolardan başlıyor. Bu fiyat çatı katı (penthouse) dairelerde 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Yüzde 25 peşinat ve ileride banka kredisine geçme koşuluyla kalan yüzde 75'i, 24 ay vadeli ödeme şekli ile tüketici ve yatırımcılara sunan proje 21 bin meterekare arazi üzerine kurulu Club İstanbul ve yoğun yeşil alanı ile dikkat çeken 30 bin metrekarelik Akkoza Park ile öne çıkıyor. Proje dahilinde Akmerkez'in neredeyse iki katı büyüklüğünde olacak şekilde inşaa edilen 70 bin metrekare kapalı alana sahip alışveriş merkezinin yılda 9 milyon misafire ev sahipliği yapması bekleniyor. 8 bin metrekarelik hipermarket, elektronik mağazası, sinema ve yemek katı bölümlerini kapsayan AVM'nin içine kadar uzanan sokak ise açık ve kapalı restoran ve cafelerden oluşuyor. 4 katlı bu alışveriş merkezinin 3 bin 500 araçlık otopark bulunuyor.