kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şahin, PTT’de olduğu gibi TRT’de de dünyanın en iyileri arasına girmek için çalışacağını söyledi.

TRT'de "Şahin" dönemi başladı

OLCAY AYDİLEK ANKARA
TRT'nin yeni Genel Müdürü Şahin "Şahin veya güvercin değil, insan odaklı çalışacağız" diyerek icraatları konusundaki ilk mesajı verdi..
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan TRT Genel Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim Şahin, TRT'de insan odaklı çalışacaklarını belirterek, "Biz, çalışanların hep arkasında olacağız. TRT'den maaş alıp da TRT'ye ihanet edene de fırsat vermeyeceğiz" dedi. Yarın, yeni koltuğuna oturacak olan Şahin'in mesajları şöyle:

* Biz bu göreve talip olmadık. Bizimle ilgili ısrarcı olmalarında, PTT Genel Müdürlüğü yaptığım dönemdeki başarıların etkisi olmuş olabilir. Bir de güzel şeyler yapacağımız konusunda güven oluşmuş. Sonuçta profesyonel yöneticiyiz. 2- 2.5 yıl önce ilk teklif ettiklerinde ben söyledim: 'Ben film çevirmedim, film çekmedim, sinemacı değilim, televizyoncu değilim'. Onlar da bana 'Biz yönetici arıyoruz' dedi.

* Sadece TRT ile ilgili değerlendirmemek lazım. Dünyada profesyonel yöneticileri bilmedikleri alanlara getiriyorlar. Bunun nedeni kurumsal körlük oluşmaması. Her zaman PTT'den örnek veriyorum. Eğer ben içeriden birisi olsaydım PTT'de yapılanın onda birini yapamazdım. Çünkü bir sürü korkular oluşuyor.

PERSONEL ŞİŞKİN

*
TRT'nin sürekli eleştirilen bir yönü var: Aşırı personel şişkinliği. Emekliliği gelenleri, bir kısım cazip önerilerle emekliliğe gönderebiliriz. Onların belki biraz dinlenmeye çekilmesi gerekir.

* (TRT'de şahin mi olacaksınız sorusu üzerine.) Şahini, güvercini yok. İnsan odaklı çalışacağız. Biz, çalışanların hep arkasında olacağız. TRT'den maaş alıp da TRT'ye ihanet edene de fırsat vermeyeceğiz. Ancak o tür bir olumsuzluk görmediğim için güzel şeyler üreteceğimize inanıyorum. TRT'deki bu yapıyla bırakın 4-5 kanalı, ben 40 kanal yönetirim. Bir motivasyon oluşturacağız.

* Eurovision'la ilgili bir şey söylemek için şimdi erken. Ama düz mantıkla bakılırsa 70 milyon insanın televizyonu, hatta 200-250 milyonluk Türk dünyası Türkçe şarkı dinlemek ister.

* Milli maçların TRT'den yayınlanmasını çok arzuluyorum. Bu konuyu yoğunlaştıracağız. Amatör sporlara yer vermek istiyorum. Spor kanalı kurulabilir mi bakmak lazım.