kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'da risk faktörü düşmeli

* ULI ve PwC'nin hazırladığı raporlarda İstanbul 2 yıldır en büyük potansiyel taşıyan şehir seçiliyor. Bu yıl durum ne olur?
Avrupa'da gelişen 27 kent arasında yapılan değerlendirmede İstanbul, riskler göz önüne alınmadığında yatıırm fırsatları açısından en büyük potansiyel taşıyan şehir seçildi. Bunun değişeceğini sanımıyorum. Sadece risk faktörü biraz yüksekti. Risk dikkate alınınca 15'inci sıraya yerleşiyoruz. Bu sene biraz daha yukarı çıktık. Bu da, İstanbul, yatırım fırsatları açısından riskin azaldığı ama getirinin hala yüksek olduğu bir kent demek. Değişmesini beklediğim şey risk faktörünün azalması. Riskli değerlendirmede ilk 10'a girmeliyiz.

* Risk faktörü nasıl düşer peki?

Daha çok kurumsallaşma, yerli ve yabancı yatırımcının daha çok elele çalışma ortamı bulup anlaşabilmesi, kentsel dönüşüm sürecinin hzılanması, zaten risk faktörünün düşmesini sağlayan etkenler. Şehir algılandıkça, 1 sene önce risk olan şeylerin olmadığı gözlemlenince risk fatkörü de makul bir yerlere oturacak. İstanbul ilk 10'a girince bence tamam diyebiliriz. Riskli tabloda zaten 1'nci, 2'nci olmak zor. Makroekonomik dengeler oturmalı.