kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Haftanın güzellikleri..

PAZARTESİYE İş Sanat'ta Cemal Süreya gecesi var.. İş Sanat'ın en güzel etkinliği bu şiir geceleri.. Atilla ve Mehmet Birkiye'nin hazırladıkları bu gecelere doyum olmuyor.. Bu defa şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin ve Hakan Gerçek okurken, Serdar Yalçın'ın bestelediklerini de soprano Özlem Soydan ve tenor Hüseyin Likos seslendirecekler. "Gurbet Yavrum Garba Düşmektir" gecenin adı..
Cemal Süreya.. Benim yerime, gidenlere,
"Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git.
Gözlerin durur mu, onlarda da gidiyorlar,
Gitsinler.
Oysa ben senin gözlerinsiz edemem, bilirsin"
diyen Cemal Süreya.. Adındaki ikinci "Y"yi iddiada kaybeden şair..
Koşun mutlak.. Bilet milet de yok üstelik. Ücretsiz. İş Bankası'nın sanata geri verişi, kazandıklarından bir bölümünü..
Galata 5 Nolu Antrepo'da Block diye bir tasarım sergisi var. Türk Mermerlerini tasarlamış, dünyaca ünlü sanatçılar.. Harika şeyler var.. Campana Kardeşlerin bir örgü mermeri var mesela.. Mermer örülür mü?.. Gidin görün, hem de nasıl?.. Kaçmaz bir sergi bu..
Türker İnanoğlu'na bir kez daha teşekkürler..
Bir harika şov daha.. Dünyayı şaşkınlık içinde bırakan Çin Akrobatları, gene yer çekimine, gene fizik yasalarına meydan okuyan akıllara seza denge gösterileriyle TİM'de bu hafta ve gelecek hafta sonları, cuma, cumartesi ve Pazar.. Matinelerle 8 temsil.. Birinde olun mutlak.. Böyle şeyler ayağınıza kolay kolay gelmez.
Spor Yazarları Derneği'nde M. Ali Diyarbakırlıoğlu'nun Son Ustalar, Anadolu'nun kaybolan meslekleri tablolarının sekizincisine gittim. Yedinci dört yıl evveldi. Gene çok sıcak, ama hüzünlü eserler yapmış usta!..
Bu arada bir özür.. Size şiddetle tavsiye etmiştim, Rus Devlet Balesinden Giselle'i.. Ben Pazar gecesi gittim. Rus Devlet Balesi değil, herhangi bir konservatuarın birinci sınıfı daha iyi sunardı Giselle'i.. Ruslar Cemal Reşit Reycileri kandırmış, beşinci sınıf bir kast yollamış olmalılar.. Solistler baştan savma, kordo bale komikti.. Ben bu kadar ruhsuz, bu kadar baştan savma bir Rus balesi görmedim. Gözlerimle görmesem de inanmazdım. Kaçıranlar sakın üzülmesin..
2000 yılında New York Times'ın "Dünyanın en genç Giselle'i" diye (O zaman 20 yaşındaydı) yere göğe koyamadığı Svetlena Lunkina buysa gerçekten, ben de Rudolf Nureyef'im..