kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Memleketimden siyaset manzaraları..

Şimdi bir DTP İstanbul İl Kongresi düşünün.. Duvarda bir çocuk tablosu.. PKK gerillası gibi giyinmiş.. Başında yeşil, sarı, kırmızı Kürdistan bayrağı renginde poşu.. Belinde bombalar sarılı. Eliyle zafer işareti yapıyor.. 10 yaşında ya var, ya yok.. İntihar komandosu.. 10 yaşında çocuktan intihar komandosu.. Simgeye bakar mısınız?.
Bu resmin etrafında toplananlar çığlık çığlığa sloganlar atıyor.. Güney Türkiye ve Kuzey Irak yok olacak. Orada Kürdistan kurulacak. Kurulana kadar savaş..
Bu ülkede neler olurdu bir düşünün..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Filistin ve İsrail Devlet Başkanlarını Yüce Meclis çatısı altında buluşturduğu gün, İstanbul Belediyesi'ne ait Feshane'de yapılan sözde vakıf toplantısında, bu sahne aynen yaşandı. Ne var ki, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan tabloları arasında sergilenen bu çocuk bir Filistin intihar komandosuydu. Çığlık çığlığa cihat slogan atanlar da İsrail'i haritadan silmeye yemin edenler..
DTP'yi kapatmak için Anayasa Mahkemesi'ne baş vuran Yargıtay Başsavcısı, bu kongreyi, ekranlarda görüp duymadı, gazeteleri görmedi mi acaba?.
Ya da İstanbul'un muhterem savcıları içinde rahatsız olan tek kişi çıkmadı mı?.
Ali Babacan CHP, MHP ve Meclis'te gurubu bile olmayan DSP'ye terörle ilgili bilgi verirken, DTP'den randevu almak tenezzülünde bulunmamış.
Niye?.. DTP casus mu?. Öyleyse gereğini niye yapmıyor?.
Değilse, bu garip tutumunu yarın AB'de ülkemiz haklarını savunurken nasıl izah edecek?.
Geçen gün de, "Kahraman" edebiyatı yapmıştı.. "Sözün bittiği yer" diyerek.. Diplomasi'nin sözü bitirmemek sanatı olduğunu, birisi bu delikanlıya öğretmeli..
2003'te AKP'nin tek başına iktidara gelmesini, 2007'de de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasını sağlayıp, Ilımlı İslama tüm kapıları açan Devlet Bahçeli, hedefine DTP'yi almış, saldır Allah saldırıyor..
Zirveye oynayan partisini barajın altına düşüren adamı yeniden başkan seçersen, onun politikası da bu kadar olur işte..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Kürtlere nasıl kardeşim dediğimi soruyorlar. Tabii derim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Dindaşımdır, kardeşimdir. Sade Kürt değil, Boşnak, Çerkes de kardeşimdir" diyor..
Ya dindaş olmayanlar?.. Ermeni, Rum, Süryani, Bahai, ateist, Budist falan olanlar, Recep Tayyip Bey?.. Ya onlar?..
DTP'yi kapatmak için açılan davayı atv ana haberde Korcan Karar'ın veriş şekli..
"DTP'yi kapatmak için düğmeye basıldı.."
Davayı açan Yargıtay Başsavcısı.. Görecek olan da Anayasa Mahkemesi.. Bu iki kurum da düğmeye basılınca çalışan emir kullarıysa, işler hepten bitmiş demektir be Korcan.. Hepten bitmiş.. Yalnız söylemedin.. Düğmeye basan kim peki?.

DTP'nin kapatılması istendi. Niye?.. PKK bağlantısı..
DTP için söylenebilecek en kötü şey ne?.. "Bunlar aslında terörist. Bunlar aslında PKK'nın ta kendisi.."
Dahası var mı?.. Peki!.. Diyelim ki öyle..
O zaman birisi şu soruya yanıt versin!.. Hayır vermesin. Kendi içinden düşünsün. Ama iyi düşünsün..
Peki o zaman bu adamlar niye Meclis'e girdiler?.. Amaçları ne?.
Siyasal Bilgiler'in en sevilen hocalarının başında geliyordu, bizim günlerimizde.. Hâlâ dersler veriyor. Bu yüzden adını vermiyorum ki, rahatsız etmesinler..
Ayaküstü memleketin halini konuştuk.. AKP ile DTP dışında etkili olan partinin kalmadığı günümüzde.. Gelecek için de ışık yok.. Bu CHP mi?. 2007'de kendisine verilen oylara bile ihanet eden MHP mi?. Adı sanı kalmayan DP ve ANAP mı?..
Hocam acı acı güldü..
"Bizi İslam Ümmetçiliği ve Kürt Milliyetçiliği arasında tercih yapma zorunda bırakıyorlar. Halimize bak!.."